Megúszós kaják

Sütőporosgofri,amitnemtudtokelrontani

Sütőporos gofri, amit nem tudtok elrontani

Hozzávalók
1 csomag
sütőpor
400 g
finomliszt
1 csipet
120 g
kristálycukor
100 g
puha vaj
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
500 ml
tej
1 ek
étolaj

Elkészítés
  1. A sütőporos gofri recept elkészítését a gofri tészta bekeverésével kezdjük. Ehhez először a sütőport, a lisztet és a sót összekeverjük.

  2. A cukrot egy tálban kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd mehet bele a tej és a sütőporos liszt is. Csomómentesre keverjük a tésztát.

  3. 1-1 nagyobb evőkanállal teszünk belőle a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat, majd rácson hagyjuk kihűlni.

www.streetkitchen.hu

Ha tudjátok, hogy az élesztős vagy a sütőporos gofri volt-e hamarabb, akkor légyszi írjátok meg nekünk, mert mi kisebb dilemmában vagyunk a kérdéssel kapcsolatban. A lényeg igazából mégis az, hogy mindkettőt megtaláljátok az oldalon, mindkettő nagyon finom. A sütőporos pedig eggyel egyszerűbben elkészíthető, mint az élesztős. :)

Ez a sütőporos változat nem igényel semmi extra hozzávalót, mégis tökéletes állagú lesz: kívül finoman ropog, belül pedig puha és levegős. Ideális hétvégi reggeli, amikor nincs kedved a konyhában órákat tölteni, de valami különlegessel lepnéd meg magad vagy a családot.

Hozzávalók

12 darabhoz
1 csomag
sütőpor
400 g
finomliszt
1 csipet
120 g
kristálycukor
100 g
puha vaj
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
500 ml
tej
1 ek
étolaj

Elkészítés

  1. A sütőporos gofri recept elkészítését a gofri tészta bekeverésével kezdjük. Ehhez először a sütőport, a lisztet és a sót összekeverjük.

  2. A cukrot egy tálban kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd mehet bele a tej és a sütőporos liszt is. Csomómentesre keverjük a tésztát.

  3. 1-1 nagyobb evőkanállal teszünk belőle a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat, majd rácson hagyjuk kihűlni.

sutoporos-gofri2
Sütőporos gofri (Fotó: Street Kitchen)

Ha igazán extra élményt szeretnél, próbáld ki a tésztát egy kevés vaníliás cukorral, reszelt narancshéjjal vagy akár egy csipet fahéjjal. A tetejére pedig jöhet házi eperlekvár, juharszirup vagy egy gombóc vaníliafagyi: így a klasszikus gofri igazi desszertté válik!

Gofri receptek egész sora vár még arra, hogy teszteld őket! Úgyhogy a gofri alaprecept után próbáld ki ezeket a finomságokat is:

Reggeli gofri

Banános gofri

Cukormentes élesztős gofri

Ha tetszett a sütőporos gofri, amit nem tudtok elrontani receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése