Pékség

Sütőtökösbatyukörtésmadársalátával

Sütőtökös batyu körtés madársalátával

Hozzávalók
6 - 700 g
sütőtök
5 szelet
bacon
só, bors
0.25 db
szerecsendió
6 ek
reszelt füstölt sajt
0.25 db
citrom leve
1 zacskó
élesztős leveles tészta
A lekenéshez
1 db
tojás
2 ek
víz
A salátához
4 - 5 ek
szeletelt mandula
4 marék
madársaláta
1 db
körte
1 tk
citromlé
A dresszinghez
100 ml
olívaolaj
50 ml
vörösborecet
só, bors

Elkészítés

A salátához egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát, majd kiszedjük és félretesszük.

A sütőtököt megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A bacont is kis darabokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk a serpenyőben. Kiszedjük, majd mehet a serpenyőbe a sütőtök, amit addig pirítunk, közepesen magas hőmérsékleten, amíg egy kis színt nem kap és picit meg nem puhul, közben sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. A sütőtök felét egy keverőtálban összetörjük egy villával, ezután mehet bele a maradék sütőtök, a bacon és a citromlé, és összekeverjük. A füstölt sajtot lereszeljük.

A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből, 6 részre vágjuk, mindegyiknek kb. 2 evőkanál sütőtökös keveréket rakunk a közepére, majd mehet mindegyik tetejére a sajt is. A tészta széleit lekenjük a vízzel felvert tojással, majd átlósan összecsípjük a széleket, és a tetejét is lekenjük. A batyukat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 

Közben a salátához a körte magházát eltávolítjuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, vékonyan felszeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük a salátára. A batyukat ezzel tálaljuk.

Sütőtökös batyu körtés madársalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a batyu tökéletes ebédre, reggelire és vacsorára is, ezért mindenképpen érdemes dupla vagy akár tripla adagot készíteni belőle. Ráadásul le is fagyasztható.

Hozzávalók

6 batyuhoz
6 - 700 g
sütőtök
5 szelet
bacon
só, bors
0.25 db
szerecsendió
6 ek
reszelt füstölt sajt
0.25 db
citrom leve
1 zacskó
élesztős leveles tészta
A lekenéshez
1 db
tojás
2 ek
víz
A salátához
4 - 5 ek
szeletelt mandula
4 marék
madársaláta
1 db
körte
1 tk
citromlé
A dresszinghez
100 ml
olívaolaj
50 ml
vörösborecet
só, bors

A salátához egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát, majd kiszedjük és félretesszük.

A sütőtököt megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A bacont is kis darabokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk a serpenyőben. Kiszedjük, majd mehet a serpenyőbe a sütőtök, amit addig pirítunk, közepesen magas hőmérsékleten, amíg egy kis színt nem kap és picit meg nem puhul, közben sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. A sütőtök felét egy keverőtálban összetörjük egy villával, ezután mehet bele a maradék sütőtök, a bacon és a citromlé, és összekeverjük. A füstölt sajtot lereszeljük.

A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből, 6 részre vágjuk, mindegyiknek kb. 2 evőkanál sütőtökös keveréket rakunk a közepére, majd mehet mindegyik tetejére a sajt is. A tészta széleit lekenjük a vízzel felvert tojással, majd átlósan összecsípjük a széleket, és a tetejét is lekenjük. A batyukat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 

Közben a salátához a körte magházát eltávolítjuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, vékonyan felszeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük a salátára. A batyukat ezzel tálaljuk.

Sütőtökös batyu körtés madársalátával

Ha tetszett a Sütőtökös batyu körtés madársalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept