Gyors tészták

Sütőtökösnokedlitúróvalésszalonnapörccel

Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel

Hozzávalók
350 g
sütőtök
só, bors
180 g
kolozsvári szalonna
3 db
tojás
400 g
finomliszt
250 g
túró
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)

Elkészítés

A sütőtököt felkockázzuk, és puhára főzzük annyi sós vízben, ami épp ellepi. Ha megpuhult a tök, a vízzel együtt leturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A szalonnát felkockázzuk, és közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját egy nagyobb serpenyőben. Közben felrakunk melegedni egy lábosban bő sós vizet a galuskának.

Ha lehűlt a leturmixolt tök, beleütjük a tojásokat, egy habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzászórjuk a lisztet is. Ha kell, még sózzuk a masszát, és nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forró vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük és kicsit átmossuk hideg vízzel.

A szalonnapörcöt kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkezdjük lepirítani az átmosott nokedlit. Mikor már itt-ott szép barnára pirult, beleszórjuk a túrót és a szalonnát, és tovább pirítjuk 1 percig. Tejföllel és finomra vágott lila hagymával tálaljuk.

sutotokos-nokedli-turoval-es-szalonnaporccel
Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

www.streetkitchen.hu

Amikor ez az étel kikerült az ebédlőbe, ilyen hangok szűrődtek be a konyhára: „Ez isteni!”, „A legjobb komfort kaja!” és „Én nem szeretem a sütőtököt, de ez finom”. Úgyhogy aki kételkedett benne, hogy a túró, a szalonnapörc és a sütőtök házasságából mi kerekedhet ki, annak megnyugtatásul közölnénk: egy még jobb kaja!

Hozzávalók

4 főre
350 g
sütőtök
só, bors
180 g
kolozsvári szalonna
3 db
tojás
400 g
finomliszt
250 g
túró
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)

A sütőtököt felkockázzuk, és puhára főzzük annyi sós vízben, ami épp ellepi. Ha megpuhult a tök, a vízzel együtt leturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A szalonnát felkockázzuk, és közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját egy nagyobb serpenyőben. Közben felrakunk melegedni egy lábosban bő sós vizet a galuskának.

Ha lehűlt a leturmixolt tök, beleütjük a tojásokat, egy habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzászórjuk a lisztet is. Ha kell, még sózzuk a masszát, és nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forró vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük és kicsit átmossuk hideg vízzel.

A szalonnapörcöt kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkezdjük lepirítani az átmosott nokedlit. Mikor már itt-ott szép barnára pirult, beleszórjuk a túrót és a szalonnát, és tovább pirítjuk 1 percig. Tejföllel és finomra vágott lila hagymával tálaljuk.

sutotokos-nokedli-turoval-es-szalonnaporccel
Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Ha tetszett a Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept