A sütőtököt felkockázzuk, és puhára főzzük annyi sós vízben, ami épp ellepi. Ha megpuhult a tök, a vízzel együtt leturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A szalonnát felkockázzuk, és közepes lángon elkezdjük kipirítani a zsírját egy nagyobb serpenyőben. Közben felrakunk melegedni egy lábosban bő sós vizet a galuskának.
Ha lehűlt a leturmixolt tök, beleütjük a tojásokat, egy habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzászórjuk a lisztet is. Ha kell, még sózzuk a masszát, és nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forró vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük és kicsit átmossuk hideg vízzel.
A szalonnapörcöt kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkezdjük lepirítani az átmosott nokedlit. Mikor már itt-ott szép barnára pirult, beleszórjuk a túrót és a szalonnát, és tovább pirítjuk 1 percig. Tejföllel és finomra vágott lila hagymával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc