Vegetáriánus ételek

Sütőtökösrizottópirítottgombával

Sütőtökös rizottó pirított gombával

Hozzávalók
2 ek
vaj
15 dkg
rizottó rizs
20 dkg
gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
1 ág
rozmaring
3 - 4 ág
kakukkfű
1 közepes
vöröshagyma
1.5 dl
fehérbor
0.8 l
alaplé (vagy víz)
20 dkg
sütőtök
5 dkg
parmezán
30 g
hideg vaj
1 marék
pirított dió

Elkészítés

1 evőkanál vajon lepirítjuk a gombákat, hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, borssal ízesítjük és félrerakjuk. A serpenyőbe dobunk egy újabb evőkanál vajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük.

sutotokos_rizotto2.jpg

Amikor a bor eltűnt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. A sütőtököt egészen kis kockákra vágjuk és a második kör alaplé után a rizottóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a lepirított gombákat, a parmezánt és a hideg vajat. A tetejét pirított dióval szórjuk meg és azonnal tálaljuk!

sutotokos_rizotto.jpg

www.streetkitchen.hu

Izgalmas gombák, sütőtök, dió és egy krémes rizottó, hát ez csak is valami nagyon finom lehet. Egy meleg egytálétel, amit nem lehet megunni, higgyétek el, hogy érdemes vagy  20 percig kavargatni azt a rizottó rizst, mert az eredmény felülmúlhatatlan.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
vaj
15 dkg
rizottó rizs
20 dkg
gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
1 ág
rozmaring
3 - 4 ág
kakukkfű
1 közepes
vöröshagyma
1.5 dl
fehérbor
0.8 l
alaplé (vagy víz)
20 dkg
sütőtök
5 dkg
parmezán
30 g
hideg vaj
1 marék
pirított dió

1 evőkanál vajon lepirítjuk a gombákat, hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, borssal ízesítjük és félrerakjuk. A serpenyőbe dobunk egy újabb evőkanál vajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük.

sutotokos_rizotto2.jpg

Amikor a bor eltűnt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. A sütőtököt egészen kis kockákra vágjuk és a második kör alaplé után a rizottóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a lepirított gombákat, a parmezánt és a hideg vajat. A tetejét pirított dióval szórjuk meg és azonnal tálaljuk!

sutotokos_rizotto.jpg

Ha tetszett a sütőtökös rizottó pirított gombával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése