A sütőtökpüré télire elrakva szuper alapanyag, amit sokszínűen felhasználhattok a konyhában. Elkészítéséhez először a sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Meglocsoljuk olajjal, megszórjuk a fűszerekkel, csorgatunk rá mézet és megsózzuk. Alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érjék a fűszerek, majd 180 fokra melegített sütőbe tesszük 40 percre.
Közben forró vízben kifőzve sterilizáljuk a befőttesüvegeket. A püré felbontás után nem áll el sokáig, így ha minél tovább szeretnéd élvezni, érdemes több kisebb üvegben eltenni.
A megsült sütőtököt botmixerrel krémesre turmixoljuk egy lábasban, majd felforraljuk. Amint forr, átszedjük a befőttesüvegekbe és légmentesen lezárjuk őket. Fejjel lefelé fordítjuk 5 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni az üvegeket. Ezután már mehetnek is a kamrapolcra!

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc