A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Cseresznyeszem nagyságú golyókat formázunk a kezünkkel a tésztából. kókuszreszelékbe forgatjuk őket, és bedobjuk a hűtőbe 1-2 órára, hogy szépen visszadermedjen a benne a lévő vaj.
Van a svédeknek egy egészen hasonló kinézetű, sütés nélküli desszertjük, mint a mi jó öreg kókuszgolyónk. Nálunk chokladbollar a becses neve, és csak pár hozzávaló kell hozzá, ami tuti, már most is van nálatok a kamrában, szóval akár azonnal ki is lehet próbálni a receptet. ;)
Hozzávalók
25 golyóhoz
A tésztához
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
100 g
porcukor
10 g
bourbon vaníliás cukor
20 g
kakaópor
35 ml
eszpresszó
1 csipet
só
130 g
nagyon apró szemű zabpehely
A külsejére
100 g
kókuszreszelék
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Cseresznyeszem nagyságú golyókat formázunk a kezünkkel a tésztából. kókuszreszelékbe forgatjuk őket, és bedobjuk a hűtőbe 1-2 órára, hogy szépen visszadermedjen a benne a lévő vaj.
Ha tetszett a Svéd csokigolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!