A szaftos resztelt májhoz először a májat megtisztítjuk, és papírtörlővel olyan szárazra itatjuk, amennyire csak tudjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon füstölésig hevítünk 1 ek kacsazsírral, majd beledobjuk a májat, és alaposan körbepirítjuk, amíg mindenhol barna kérget nem kap. Ezután kivesszük, és félretesszük.
A félfőre vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, a maradék kacsazsíron, nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, visszarakjuk a májat, megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és 10-15 perc alatt beforraljuk.
Vigyázzunk, ne főzzük túl a májat, és ne szárítsuk ki! Egy darabot kettévágva ellenőrizzük a készültségi fokát, akkor kapjuk a legszaftosabb végeredményt, ha még van egy kis rózsaszínes árnyalata a közepének. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, és pirított burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-40 perc
