A szalonnás rakott krumpli elkészítéséhez először a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját. A krumplit és a tojást is feltesszük bő vízben főni. A krumplit puhára, a tojást keményre főzzük, majd amikor már nem égeti szét a kezünket, megpucoljuk és 1 cm vastagon felkarikázzuk őket. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, majd elkezdjük a rétegezést.
A tepsi aljába teszünk egy réteg krumplit, picit megsózzuk. Megkenjük a tejföllel, rápakoljuk a tojás egy részét, megszórjuk egy adag szalonnával, majd jöhet egy újabb adag krumpli, amit megsózunk, tejföl, tojás, szalonna és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A lényeg, hogy felülre egy réteg tejföl kerüljön, amit nem szórunk már meg szalonnával, viszont egy adagot tartsunk vissza, mert ezzel a végén fogjuk díszíteni. Amikor megvagyunk, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálalásnál megszórjuk a maradék sült szalonnával.

- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 20 perc