Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só
- 6 db tojás
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 30 ml olaj
- 500 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- őrölt bors
- 4 pak pár virsli
- 30 g vaj
- 200 g trappista sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só
- 6 db tojás
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 30 ml olaj
- 500 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- őrölt bors
- 4 pak pár virsli
- 30 g vaj
- 200 g trappista sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
A virslis rakott krumplihoz a burgonyát megmosva, héjában, sós vízben puhára főzzük. A tojást bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon, 3-4 perc alatt megdinszteljük. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt krumplit és tojást megtisztítjuk, majd a virslivel együtt fél cm-es karikákra vágjuk. Egy mély, 20 x 30 cm-es sütőforma alját kikenjük vajjal, beleteszünk egy réteg krumplit, egy réteg tojást, rá egy adag virslit és hagymát, majd sózzuk, és rákanalazzuk a tejföl kb. egyharmadát.
Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, illetve tele nem lesz a sütőforma. Végül az utolsó réteg tejföl tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. A kész rakott krumplit megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett virslis rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!