Halászlevek

Szegedihalászlé

Szegedi halászlé
szegedi halászlé

Hozzávalók
2 db
ponty
(bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
3 l
víz
3 fej
hagyma
(nagyobb)
2 db
paradicsom
1 db
paprika
0.5 db
hegyes erős paprika
0.5 db
szárított magyar csípős paprika
füstölt só
4.5 ek
pirospaprika
1 ek
füstölt paprika
só, bors
A tálaláshoz
kenyér
csípős paprika

Elkészítés

A halászlé egy elég megosztó étel, de karácsonykor mégis kevés család van, ahol nem kerül az ünnepi asztalra valamelyik verziója.

A szegedi halászléhez 3 kg szétbontott pontyot felöntjük 3 liter vízzel, beletesszük a nagyon finomra vágott hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a csípős paprikát, hozzáadjuk a füstölt sót, borsozzuk. Felforraljuk, és 25 percig erős lángon főzzük. Amikor a hal kiengedte a zsírját, megszórjuk a leve tetejét 4 evőkanál pirospaprikával és a füstölt paprikával.

Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

Amint letelt a 25 perc erős forralás, egy passzírozó segítségével átpasszírozzuk a fazék tartalmát, majd, hogy megbizonyosodjunk, hogy semmiféleképpen nem került bele szálka, még egyszer átszűrhetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

A 6 db halpatkót sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fél evőkanál pirospaprikával, és hagyjuk állni 10 percig, majd enyhe, gyöngyöző forralás mellett kb. 10 perc alatt készre főzzük a halászlevünkben. Ízlés szerint kenyérrel és/vagy csípős paprikával fogyasztjuk.

Még több halászlé:

Magyarország kedvenc halas étele: a halászlé

Lilla-féle bajai halászlé

A hagyományos bajai halászlé

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagyjából minden régiónak, és persze családnak megvan a saját receptje, amire esküszik. Megmutatom nektek, hogy én hogy csinálom a szegedi technikával a halászlét. A lényeg, hogy szerezzetek egy passzírozót, ha nem akartok egy egész napot izomdurrantással tölteni. :D

Hozzávalók

6 főre
2 db
ponty
(bontás után 3 kg a passzírozáshoz és 6 db patkó betétnek)
3 l
víz
3 fej
hagyma
(nagyobb)
2 db
paradicsom
1 db
paprika
0.5 db
hegyes erős paprika
0.5 db
szárított magyar csípős paprika
füstölt só
4.5 ek
pirospaprika
1 ek
füstölt paprika
só, bors
A tálaláshoz
kenyér
csípős paprika

A halászlé egy elég megosztó étel, de karácsonykor mégis kevés család van, ahol nem kerül az ünnepi asztalra valamelyik verziója.

A szegedi halászléhez 3 kg szétbontott pontyot felöntjük 3 liter vízzel, beletesszük a nagyon finomra vágott hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a csípős paprikát, hozzáadjuk a füstölt sót, borsozzuk. Felforraljuk, és 25 percig erős lángon főzzük. Amikor a hal kiengedte a zsírját, megszórjuk a leve tetejét 4 evőkanál pirospaprikával és a füstölt paprikával.

Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

Amint letelt a 25 perc erős forralás, egy passzírozó segítségével átpasszírozzuk a fazék tartalmát, majd, hogy megbizonyosodjunk, hogy semmiféleképpen nem került bele szálka, még egyszer átszűrhetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

A 6 db halpatkót sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fél evőkanál pirospaprikával, és hagyjuk állni 10 percig, majd enyhe, gyöngyöző forralás mellett kb. 10 perc alatt készre főzzük a halászlevünkben. Ízlés szerint kenyérrel és/vagy csípős paprikával fogyasztjuk.

Még több halászlé:

Magyarország kedvenc halas étele: a halászlé

Lilla-féle bajai halászlé

A hagyományos bajai halászlé

Ha tetszett a Szegedi halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept