Vegetáriánus ételek

Szójaszószosgrillezettzöldségek+grillcamembert=boldogság

Szójaszószos grillezett zöldségek+grill camembert=boldogság

Hozzávalók
2 db
grill camembert
2 db
nagy kelkáposztalevél
olaj
1 db
padlizsán
1 db
cukkini
2 db
kápia paprika
5 - 6 fej
gomba
2 db
újhagyma
1 marék
napraforgómag
1 db
kis bagett felkockázva
Az öntethez
olaj
3 cm-es
gyömbér
4 - 5 gerezd
fokhagyma
chili paprika ízlés szerint
1 ek
méz
1 ek
balzsamecet
2 - 3 ek
szójaszósz
A salátához

Elkészítés
Fogjuk a két nagy levél kelkáposztát és az összes többi tisztított és nagyobb darabokra vágott zöldséget és felpakoljuk őket az olajjal bekent grillrácsra. A zöldségeket teljesen szárazon és fűszerek nélkül alaposan lepirítjuk, majd leszedjük a grillről. Egy forró, száraz serpenyőben megpirítunk egy nagy marék napraforgómagot és utána egy kis felkockázott bagettet, majd félretesszük őket. A saláta öntetéhez egy serpenyőbe olajat teszünk, amibe belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Aztán mehet bele a méz, a balzsamecet és a szójaszósz. Pár percig forraljuk, és kész is.
Végezetül a grill camembertek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük. A saláta összeállításához, a káposzta kivételével az összes zöldséget átforgatjuk az öntetben és hozzákeverjük az előzőleg lepirított kenyérkockákat is. A tányérra tesszük a grillezett káposztalevelet, ráhalmozzuk a salátát, megszórjuk a napraforgómaggal és az egészet megkoronázzuk a grillezett camambert-rel. 

www.streetkitchen.hu

A vega hamburgerünk után, újabb merényletet tervezünk ellenetek, hiszen egy olyan grill salátát készítettünk, amibe semmilyen hús nem került. Helyette viszont rengeteg zöldség és egy isteni gyömbéres-szójaszószos salátaöntet dobja fel az egészet, nem beszélve a grillezett camembert-ről.

Hozzávalók

1
2 db
grill camembert
2 db
nagy kelkáposztalevél
olaj
1 db
padlizsán
1 db
cukkini
2 db
kápia paprika
5 - 6 fej
gomba
2 db
újhagyma
1 marék
napraforgómag
1 db
kis bagett felkockázva
Az öntethez
olaj
3 cm-es
gyömbér
4 - 5 gerezd
fokhagyma
chili paprika ízlés szerint
1 ek
méz
1 ek
balzsamecet
2 - 3 ek
szójaszósz
A salátához
Fogjuk a két nagy levél kelkáposztát és az összes többi tisztított és nagyobb darabokra vágott zöldséget és felpakoljuk őket az olajjal bekent grillrácsra. A zöldségeket teljesen szárazon és fűszerek nélkül alaposan lepirítjuk, majd leszedjük a grillről. Egy forró, száraz serpenyőben megpirítunk egy nagy marék napraforgómagot és utána egy kis felkockázott bagettet, majd félretesszük őket. A saláta öntetéhez egy serpenyőbe olajat teszünk, amibe belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Aztán mehet bele a méz, a balzsamecet és a szójaszósz. Pár percig forraljuk, és kész is.
Végezetül a grill camembertek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük. A saláta összeállításához, a káposzta kivételével az összes zöldséget átforgatjuk az öntetben és hozzákeverjük az előzőleg lepirított kenyérkockákat is. A tányérra tesszük a grillezett káposztalevelet, ráhalmozzuk a salátát, megszórjuk a napraforgómaggal és az egészet megkoronázzuk a grillezett camambert-rel. 

Ha tetszett a Szójaszószos grillezett zöldségek+grill camembert=boldogság receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept