Megúszós sütik

Szőlőspiskóta

Szőlős piskóta

Hozzávalók
150 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
kristálycukor
3 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
220 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
110 ml
tej
2 fürt
szőlő (250 g/fürt)
(lila)
1 ek
porcukor

Elkészítés

A szőlős piskóta elkészítése nem is lehetne egyszerűbb! Első lépésként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej. Végül a szőlőszemeket is a sütibe keverjük. 

Tipp: válasszatok mag nélküli szőlőt, vagy tudom, kicsit hosszadalmas, de magozzátok ki, mert sokkal finomabb lesz így a sütemény.

Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. 

szolos-piskota1
Szőlős piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Villámgyorsan összedobható, házias sütire fáj a fogad? Akkor dobj össze egy piskótát! Pár alap hozzávalóból meg is van a tésztája, amit aztán kedvedre extrázhatsz az épp szezonális gyümölcsökkel. Például szőlővel! De akár narancsos vagy éppen sütőtökös verzióban is elkészítheted. A végeredmény szaftos és pihepuha lesz, pont, mintha a nagyi sütötte volna!

Narancsos-olívaolajos piskóta

Sütőtökös piskóta csokis-kardamomos öntettel

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Valószínűleg megtaláltuk az egyetlen olyan gyümölcsöt, amiből nem túl sűrűn készít az ember lánya piskótát, viszont tényleg zseniális.

Hozzávalók

15 szelethez
150 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
kristálycukor
3 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
220 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
110 ml
tej
2 fürt
szőlő (250 g/fürt)
(lila)
1 ek
porcukor

A szőlős piskóta elkészítése nem is lehetne egyszerűbb! Első lépésként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej. Végül a szőlőszemeket is a sütibe keverjük. 

Tipp: válasszatok mag nélküli szőlőt, vagy tudom, kicsit hosszadalmas, de magozzátok ki, mert sokkal finomabb lesz így a sütemény.

Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. 

szolos-piskota1
Szőlős piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Villámgyorsan összedobható, házias sütire fáj a fogad? Akkor dobj össze egy piskótát! Pár alap hozzávalóból meg is van a tésztája, amit aztán kedvedre extrázhatsz az épp szezonális gyümölcsökkel. Például szőlővel! De akár narancsos vagy éppen sütőtökös verzióban is elkészítheted. A végeredmény szaftos és pihepuha lesz, pont, mintha a nagyi sütötte volna!

Narancsos-olívaolajos piskóta

Sütőtökös piskóta csokis-kardamomos öntettel

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Ha tetszett a Szőlős piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept