Fantasztikus desszertek

Szőlőspite

Szőlős pite

Hozzávalók
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
finomliszt + a nyújtáshoz
10 g
sütőpor
A töltelékhez
800 g
mag nélküli fekete szőlő
90 ml
szőlőlé
3 db
tojássárgája
0.5 rúd
vanília
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
étkezési keményítő
A tetejére
1 ek
porcukor

Elkészítés

A szőlős pitéhez a tészta hozzávalóit egy üstbe tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. 

Közben a töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük, összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Miután megpihentek kicsit a becsomagolt tésztáink, lisztezett deszkán mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyiket belerakjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután belesimítjuk a szőlőtölteléket, rátesszük a másik tésztalapot, és visszatoljuk a sütit a sütőbe, cirka 30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a piténk, és csak ezután szeleteljük és porcukrozzuk.

szolos-pite
Szőlős pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Egyszerű sütirecepteket keresel? A szőlős pite után próbáld ki ezeket is!

Fügés pite

Laktózmentes szedres pite

Szilvás muffin

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ismerjük már az almás, szilvás, meggyes vagy épp a túrós pitét, de simán lehet szőlővel is készíteni. A legjobb, ha kaptok (vagy épp van a kertben) igazi fekete szőlőt, mert akkor lesz igazán szép színe a tölteléknek, de a világosabb színű szőlőfajtákkal is isteni finom lesz. :)

Hozzávalók

1 30 x 25 cm-es tepsihez
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
finomliszt + a nyújtáshoz
10 g
sütőpor
A töltelékhez
800 g
mag nélküli fekete szőlő
90 ml
szőlőlé
3 db
tojássárgája
0.5 rúd
vanília
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
étkezési keményítő
A tetejére
1 ek
porcukor

A szőlős pitéhez a tészta hozzávalóit egy üstbe tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. 

Közben a töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük, összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Miután megpihentek kicsit a becsomagolt tésztáink, lisztezett deszkán mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyiket belerakjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután belesimítjuk a szőlőtölteléket, rátesszük a másik tésztalapot, és visszatoljuk a sütit a sütőbe, cirka 30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a piténk, és csak ezután szeleteljük és porcukrozzuk.

szolos-pite
Szőlős pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Egyszerű sütirecepteket keresel? A szőlős pite után próbáld ki ezeket is!

Fügés pite

Laktózmentes szedres pite

Szilvás muffin

Ha tetszett a Szőlős pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept