Hozzávalók
- 130 g szoba-hőmérsékletű vaj + a piteformához
- 150 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojás
- 180 g darált mandula
- 90 g finomliszt + a piteformához
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 4 - 5 szem füge
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
- 130 g szoba-hőmérsékletű vaj + a piteformához
- 150 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojás
- 180 g darált mandula
- 90 g finomliszt + a piteformához
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 4 - 5 szem füge
A tetejére
- porcukor
A fügés pitéhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a citrom reszelt héja, a tojások, a darált mandula, a liszt, a sütőpor és a só, és az egészet szépen összekeverjük, homogén masszává. Egy vékonyan kivajazott és lisztezett piteformába öntjük a masszát, majd félbevágott fügéket rakunk bele, és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
Amikor megsült, hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd kivesszük belőle, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a fügés pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!