Fantasztikus desszertek

Sztracsatellás-málnáspalacsinta-lasagne

Sztracsatellás-málnás palacsinta-lasagne

Hozzávalók
Hozzávalók a palacsintához
250 g
liszt
1 ek
porcukor
2 db
tojás
1 csipet
1 mk
sütőpor
350 ml
tej részletekben adagolva
150 ml
szódavíz
A krémhez
200 g
apróra tört étcsoki
700 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
A málnaraguhoz
300 g
fagyasztott vagy friss málna
50 g
cukor
1 db
citrom
300 ml
tejszín

Elkészítés
A palacsintához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd fordítás után , újabb 1 perc alatt a másik oldalát is, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is.
A málnás részhez összekeverjük a cukrot a málnával, reszelt citromhéjjal és egyszer felforraljuk, hogy kicsit összeessen a málna.
A krémhez a csokit apró darabokra vágjuk. A mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a csokit (1-2 evőkanálnyi kivétellel, amit majd díszítésnek használunk). Egy közepes méretű sütőtál aljára kenünk kevés krémet, erre jön egy palacsinta (vágjuk a tál méretére), krém, málnavelő, és így tovább (ehhez a sütihez én 6 db palacsintát használtam fel, a többit, ami kimaradt, megettük :D) A tetejére krém kerül és kevés málnavelővel, valamint csokidarabokkal díszíthetjük.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A palacsinta-lasagne tálalása[/caption]Ha tetszett a palacsinta-lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Persze elsőre lehet, hogy őrültségnek hangzik, de nyugi, nem paradicsomszósz és lasagne lapok vannak ebben a sütiben. Palacsinta, csokis mascarponekrém és málnaszósz rétegeződnek egymásra. Ha a palacsintasütéssel való szöszmötölést leszámítjuk, gyakorlatilag 20 perc alatt kész ez a süti.

Hozzávalók

1 kb. 18x10-es ovális formához
Hozzávalók a palacsintához
250 g
liszt
1 ek
porcukor
2 db
tojás
1 csipet
1 mk
sütőpor
350 ml
tej részletekben adagolva
150 ml
szódavíz
A krémhez
200 g
apróra tört étcsoki
700 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
A málnaraguhoz
300 g
fagyasztott vagy friss málna
50 g
cukor
1 db
citrom
300 ml
tejszín
A palacsintához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd fordítás után , újabb 1 perc alatt a másik oldalát is, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is.
A málnás részhez összekeverjük a cukrot a málnával, reszelt citromhéjjal és egyszer felforraljuk, hogy kicsit összeessen a málna.
A krémhez a csokit apró darabokra vágjuk. A mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a csokit (1-2 evőkanálnyi kivétellel, amit majd díszítésnek használunk). Egy közepes méretű sütőtál aljára kenünk kevés krémet, erre jön egy palacsinta (vágjuk a tál méretére), krém, málnavelő, és így tovább (ehhez a sütihez én 6 db palacsintát használtam fel, a többit, ami kimaradt, megettük :D) A tetejére krém kerül és kevés málnavelővel, valamint csokidarabokkal díszíthetjük.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A palacsinta-lasagne tálalása[/caption]Ha tetszett a palacsinta-lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sztracsatellás-málnás palacsinta-lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept