Tészták

Szupergyorsvacsora:cukkinistésztakrémesmascarponemártással

Szupergyors vacsora: cukkinis tészta krémes mascarponemártással

Hozzávalók
40 dkg
tagliatelle
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 kis fürt
koktélparadicsom
2 db
nagyobb cukkini
1 ág
kakukkfű (vagy 2 tk szárított)
25 dkg
mascarpone
8 dkg
parmezán
bors
szerecsendió
5 dkg
fenyőmag
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom firssen reszelt héja

Elkészítés

A szupergyors cukkinis tészta elkészítését mi mással is kezdhetnénk, mint hogy a tésztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük.

Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat (szárastul, egy fürtben, hogy ne essenek szét) és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. 1 percig pirítjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk és a fokhagymára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk egy kakukkfűleveleket és addig pirítjuk, néha megkeverve, amíg a cukkini éppen csak összeesik, de ress marad. A paradicsommal együtt tányérra szedjük. A serpenyőben maradt fokhagymára rákanalazzuk a mascarponét, ízesítjük sóval, borssal, kb 1/2 tk őrölt szerecsendióval, majd belereszelünk kb. 8 dkg parmezánt. Mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad.

A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, deszkára borítjuk és finomra vágjuk a petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és a maradék reszelt parmezánnal.

A kifőtt tésztát összeforgatjuk a mascarponés mártással és tálalunk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá egy halom cukkinit és megszórjuk a fenyőmagos morzsával. A tetejére locsolhatunk még egy kis olívaolajat és ízlés szerint tekerhetünk rá egy kis borsot.

www.streetkitchen.hu

Mindenkinek van tuti receptje az olyan alkalmakra, amikor nagyon gyorsan kell valami finomat készíteni, mondjuk hétköznap vacsorára. Ez is egy ilyen recept, egy igazi nyári étel a cukkini szezon közepén: krémes, parmezános mascarpone mártás hajszávékony cukkini szeletekkel és pirított fenyőmagos morzsával. Amíg kifő a tészta, elkészül minden más is… pont ez kell egy munkával töltött nap után!

Hozzávalók

4 személyre
40 dkg
tagliatelle
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 kis fürt
koktélparadicsom
2 db
nagyobb cukkini
1 ág
kakukkfű (vagy 2 tk szárított)
25 dkg
mascarpone
8 dkg
parmezán
bors
szerecsendió
5 dkg
fenyőmag
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom firssen reszelt héja

A szupergyors cukkinis tészta elkészítését mi mással is kezdhetnénk, mint hogy a tésztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük.

Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat (szárastul, egy fürtben, hogy ne essenek szét) és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. 1 percig pirítjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk és a fokhagymára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk egy kakukkfűleveleket és addig pirítjuk, néha megkeverve, amíg a cukkini éppen csak összeesik, de ress marad. A paradicsommal együtt tányérra szedjük. A serpenyőben maradt fokhagymára rákanalazzuk a mascarponét, ízesítjük sóval, borssal, kb 1/2 tk őrölt szerecsendióval, majd belereszelünk kb. 8 dkg parmezánt. Mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad.

A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, deszkára borítjuk és finomra vágjuk a petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és a maradék reszelt parmezánnal.

A kifőtt tésztát összeforgatjuk a mascarponés mártással és tálalunk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá egy halom cukkinit és megszórjuk a fenyőmagos morzsával. A tetejére locsolhatunk még egy kis olívaolajat és ízlés szerint tekerhetünk rá egy kis borsot.

Ha tetszett a Szupergyors vacsora: cukkinis tészta krémes mascarponemártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept