Tészták

Szupergyorsvacsora:camembertsajtospastaésmákszuflé

Szupergyors vacsora: camembert sajtos pasta és mákszuflé

Hozzávalók
Camembert sajtos. vargányás caserecci (4 főre)
30 g
szárított vargánya
1
tál langyos víz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 ek
étolaj
125 g
camembert sajt
4 cl
száraz fehérbor
1 ág
kakukkfű
bors
0.25 tk
őrölt szerecsendió
40 dkg
casarecce tészta
A gremolatához
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
1 marék
dió
Villámgyors mákszuflé (6 főre)
1.5 dl
tej
1 ek
cukor
8 dkg
darált mák
3 egész
tojás kettéválasztva
5 dkg
cukor
2 dkg
liszt
1.5 dkg
kukorica liszt
0.5 dl
tejszín
1.2 dl
tejszín

Elkészítés

Camembert sajtos, vargányás caserecci

A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
caserecci.jpg

Villámgyors mákszuflé

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 6 szufléformát kivajazunk és megszórunk porcukorral.A tejet, tejszínt, 1 evőkanál cukrot, és a darált mákot közepes lábosban felforrósítjuk. amikor habzani kezd lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját fehéredésig verjük az 5 dkg cukorral, majd több részletben hozzákeverjük a kétféle lisztet. A forró tejből 4-5 evőkanálnit a tojásos masszához keverünk, majd ez egészet visszatesszük a lábosba és a maradék tejjel közepes láng fölött folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt besűrítjük.  Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.A tojásfehérjéből egy csipet sóval közepesen kemény habot verünk. Lazán a mákos masszához forgatjuk. Megtöltjük az előkészített szufléformákatés  az előmelegített sütőbe tesszük,15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szuflék szépen felemelkedtek, tetejük aranybarna. Azonnal tálaljuk.Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Csekkoljátok le az egyik legtutibb paradicsomleves receptjét.

www.streetkitchen.hu

Ezt a vacsit még egy nagyon fárasztó nap után is szívesen készíted el. Imádni fogod ez a camembert sajtos pastát és brutál mákszuflét is.

Hozzávalók

4 - 6 főre
Camembert sajtos. vargányás caserecci (4 főre)
30 g
szárított vargánya
1
tál langyos víz
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 ek
étolaj
125 g
camembert sajt
4 cl
száraz fehérbor
1 ág
kakukkfű
bors
0.25 tk
őrölt szerecsendió
40 dkg
casarecce tészta
A gremolatához
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
1 marék
dió
Villámgyors mákszuflé (6 főre)
1.5 dl
tej
1 ek
cukor
8 dkg
darált mák
3 egész
tojás kettéválasztva
5 dkg
cukor
2 dkg
liszt
1.5 dkg
kukorica liszt
0.5 dl
tejszín
1.2 dl
tejszín

Camembert sajtos, vargányás caserecci

A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
caserecci.jpg

Villámgyors mákszuflé

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 6 szufléformát kivajazunk és megszórunk porcukorral.A tejet, tejszínt, 1 evőkanál cukrot, és a darált mákot közepes lábosban felforrósítjuk. amikor habzani kezd lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját fehéredésig verjük az 5 dkg cukorral, majd több részletben hozzákeverjük a kétféle lisztet. A forró tejből 4-5 evőkanálnit a tojásos masszához keverünk, majd ez egészet visszatesszük a lábosba és a maradék tejjel közepes láng fölött folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt besűrítjük.  Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.A tojásfehérjéből egy csipet sóval közepesen kemény habot verünk. Lazán a mákos masszához forgatjuk. Megtöltjük az előkészített szufléformákatés  az előmelegített sütőbe tesszük,15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szuflék szépen felemelkedtek, tetejük aranybarna. Azonnal tálaljuk.Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Csekkoljátok le az egyik legtutibb paradicsomleves receptjét.

Ha tetszett a Szupergyors vacsora: camembert sajtos pasta és mákszuflé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept