
A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük.
Sóval-borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen, még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.
A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük – akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül.
