Húsételek

Tabulésalátafűszeresbárány-nyárssal

Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal

Hozzávalók
A salátához
8 nagy csokor
petrezselyem
1 csokor
menta
2 nagy csokor
újhagyma
0.5 kg
paradicsom
10 dkg
bulgur ízlés szerint
2 dl
frissen facsart citromlé
2.5 dl
extra szűz olívaolaj
1 ek
1 tk
frissen őrölt fekete bors
A húshoz
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
frissen őrölt fekete bors
50 g
zsemlemorzsa
1 db
tojás
500 g
darált báránycomb

Elkészítés

A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük.

Sóval-borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen, még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.

A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük – akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül.

www.streetkitchen.hu

A nyári grillszezonban nem csak a húsokról, hanem a köretről is szót kell ejtenünk. Ezért bemutatjuk a kedvenc nyári salátátokat, ami mostantól a grillezés állandó kelléke lesz. Készítsetek tabulét, mert a forróságban ez a leghűsítőbb saláta és minden sült, főtt, párolt vagy grillezett hús országos cimborája!

Hozzávalók

6 személyre
A salátához
8 nagy csokor
petrezselyem
1 csokor
menta
2 nagy csokor
újhagyma
0.5 kg
paradicsom
10 dkg
bulgur ízlés szerint
2 dl
frissen facsart citromlé
2.5 dl
extra szűz olívaolaj
1 ek
1 tk
frissen őrölt fekete bors
A húshoz
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
frissen őrölt fekete bors
50 g
zsemlemorzsa
1 db
tojás
500 g
darált báránycomb

A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük.

Sóval-borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen, még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.

A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük – akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül.

Ha tetszett a Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept