Gluténmentes receptek

Tahiniscéklakrém

Tahinis céklakrém

Hozzávalók
4 db
nagy méretű cékla
4 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
100 ml
tahini
100 ml
joghurt
0.5 db
citrom leve
50 - 100 ml
olívaolaj
0.5
teáskanál só

Elkészítés

A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy egy evőkanál olajat. 220 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt puhára sütjük (a sült cékla előre elkészíthető, 3-4 napig eláll a hűtőben). 

A kihűlt céklát meghámozzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük.

www.streetkitchen.hu

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült, sűrű massza. Ha van otthon egy magasabb minőségű turmixgépünk, otthon is könnyen elkészíthető, 600 gramm enyhén pirított szezémmagot egyszerűen összeturmixolunk 3 evőkanál olívaolajjal, és kész is a selymes szezámmagkrémünk (sima, konyhai robotgéppel sajnos darabos marad). De csalódásra semmi ok, török élelmiszerboltban vagy bioboltban készen is könnyen beszerezhetjük.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 - 6 főre
4 db
nagy méretű cékla
4 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
100 ml
tahini
100 ml
joghurt
0.5 db
citrom leve
50 - 100 ml
olívaolaj
0.5
teáskanál só

A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy egy evőkanál olajat. 220 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt puhára sütjük (a sült cékla előre elkészíthető, 3-4 napig eláll a hűtőben). 

A kihűlt céklát meghámozzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük.

Ha tetszett a Tahinis céklakrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept