Megúszós kaják

Tarjáséskolbászoscsavart

Tarjás és kolbászos csavart

Hozzávalók
100 g
tömlős sajt
2 ek
tejföl
1 csokor
petrezselyem
1 tk
csípőspaprika-krém
20 g
füstölt sajt
20 g
parmezán
1 csomag
pizzatészta
80 g
szeletelt füstölt tarja
80 g
szeletelt vékony kolbász
A tetejére
1 db
tojásfehérje
2 tk
szezámmag
2 tk
köménymag

Elkészítés

Egy tálban a tömlős sajtot kikeverjük tejföllel, a petrezselyemmel, a csípőspaprika-krémmel, a kétféle reszelt sajttal és egy csipet sóval. 

A tésztát lisztezett felületen kissé kinyújtjuk. Nem kell, túlzottan, de azért dolgozzunk rá egy kicsit. Először a hosszabb oldalán elfelezzük, majd 2-2,5 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkok felét megkenjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a végén körülbelül 0,5 centit ne kenjünk meg, mert akkor nem fog összetapadni a tésztánk a hajtogatásnál.  

A tarját 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tészta megkent részére tetszőleges arányban pakolunk belőle, vagy a kolbászból, majd a ráhajtjuk a nem megkent részt. Vagyis félbehajtjuk a tésztát. A tészták találkozásánál az ujjunkkal összetapasztjuk a végeit, majd csavarunk egyet rajta, hogy masni alakot formáljanak. Lekenjük tojásfehérjével, és a kolbászosat köménymaggal, a tarjásat pedig szezámmaggal szórjuk meg. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megvárjuk, míg kissé kihűl. Ha bírjuk…    

Tarjás és kolbászos csavart rudak

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha vendégeket vársz, de nincs időd összedobni egy többfogásos menüt, mégis szeretnéd megkínálni őket valami „hazaival”, vagy ha csak szimplán az esti tévézéshez valami frankó kis harapnivalóra vágysz, akkor ezt tuti csípni fogod.

Hozzávalók

18 - 20 darabhoz
100 g
tömlős sajt
2 ek
tejföl
1 csokor
petrezselyem
1 tk
csípőspaprika-krém
20 g
füstölt sajt
20 g
parmezán
1 csomag
pizzatészta
80 g
szeletelt füstölt tarja
80 g
szeletelt vékony kolbász
A tetejére
1 db
tojásfehérje
2 tk
szezámmag
2 tk
köménymag

Egy tálban a tömlős sajtot kikeverjük tejföllel, a petrezselyemmel, a csípőspaprika-krémmel, a kétféle reszelt sajttal és egy csipet sóval. 

A tésztát lisztezett felületen kissé kinyújtjuk. Nem kell, túlzottan, de azért dolgozzunk rá egy kicsit. Először a hosszabb oldalán elfelezzük, majd 2-2,5 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkok felét megkenjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a végén körülbelül 0,5 centit ne kenjünk meg, mert akkor nem fog összetapadni a tésztánk a hajtogatásnál.  

A tarját 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tészta megkent részére tetszőleges arányban pakolunk belőle, vagy a kolbászból, majd a ráhajtjuk a nem megkent részt. Vagyis félbehajtjuk a tésztát. A tészták találkozásánál az ujjunkkal összetapasztjuk a végeit, majd csavarunk egyet rajta, hogy masni alakot formáljanak. Lekenjük tojásfehérjével, és a kolbászosat köménymaggal, a tarjásat pedig szezámmaggal szórjuk meg. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megvárjuk, míg kissé kihűl. Ha bírjuk…    

Tarjás és kolbászos csavart rudak

Ha tetszett a Tarjás és kolbászos csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept