A tavaszi zöldségleveshez az olajon, egy lábasban kicsit megpirítjuk az egész fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd mehet rá az előbb félbe, majd szeletekre vágott sárga- és fehérrépa, a kockákra vágott karalábéval együtt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot, és 20-30 percig főzzük.
Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, beledobjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, a rózsákra szedett karfiolt és a zöldborsót. Pár percig még főzzük a levest, majd beleszórjuk a tésztát is. Ha ez is megfőtt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet, és el is készült a levesünk.

- Elkészítési idő: 50 perc