Street Kitchen

Tavaszizöldségleves

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók
4 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
finomliszt
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 fej
karalábé
kb. 2 l zöldségalaplé vagy víz
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
2 db
burgonya
(200 g/db)
0.5 fej
karfiol
100 g
zöldborsó
60 g
lúdgége tészta
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tavaszi zöldségleveshez az olajon, egy lábasban kicsit megpirítjuk az egész fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd mehet rá az előbb félbe, majd szeletekre vágott sárga- és fehérrépa, a kockákra vágott karalábéval együtt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot, és 20-30 percig főzzük. 

Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, beledobjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, a rózsákra szedett karfiolt és a zöldborsót. Pár percig még főzzük a levest, majd beleszórjuk a tésztát is. Ha ez is megfőtt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet, és el is készült a levesünk.

tavaszi-zoldsegleves
Tavaszi zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Te is imádod a leveseket legyen akármilyen évszak éppen? Próbáld ki zöldséges és húsos recptjeinket is!

Zöldséges tarhonyaleves

Vega savanyúkáposzta-leves

Daragaluska-leves

www.streetkitchen.hu

Egy igazi melengető, zöldségekkel teli leves mindig szuper választás. Használjatok hozzá bátran olyan zöldségeket is, amiket épp otthon találtok, akár spárgát is!

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
finomliszt
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 fej
karalábé
kb. 2 l zöldségalaplé vagy víz
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
2 db
burgonya
(200 g/db)
0.5 fej
karfiol
100 g
zöldborsó
60 g
lúdgége tészta
0.5 csokor
petrezselyem

A tavaszi zöldségleveshez az olajon, egy lábasban kicsit megpirítjuk az egész fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd mehet rá az előbb félbe, majd szeletekre vágott sárga- és fehérrépa, a kockákra vágott karalábéval együtt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot, és 20-30 percig főzzük. 

Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, beledobjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, a rózsákra szedett karfiolt és a zöldborsót. Pár percig még főzzük a levest, majd beleszórjuk a tésztát is. Ha ez is megfőtt, hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet, és el is készült a levesünk.

tavaszi-zoldsegleves
Tavaszi zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Te is imádod a leveseket legyen akármilyen évszak éppen? Próbáld ki zöldséges és húsos recptjeinket is!

Zöldséges tarhonyaleves

Vega savanyúkáposzta-leves

Daragaluska-leves

Ha tetszett a Tavaszi zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept