Street Kitchen

Tejfölösburgonyafőzeléksültkolbásszal

Tejfölös burgonyafőzelék sült kolbásszal
Tejfölös burgonyafőzelék sült kolbásszal

Hozzávalók
2 ek
kacsazsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 db
babérlevél
1 mk
fűszerpaprika
2 tk
majoránna
200 ml
víz
1.2 kg
burgonya
(tisztított súly)
150 g
tejföl
50 g
finomliszt
100 ml
tejszín
1 ek
10%-os ecet
A feltéthez
600 g
sütni való kolbász
2 ek
étolaj

Elkészítés
  1. A zsírt felhevítjük egy lábasban, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Pár perc után rádobjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük 200 ml vízzel. Így pároljuk tovább a hagymát még 5 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit és felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a krumplit. Ezután sózzuk, és közepes lángon puhára főzzük.

  2. Közben a kolbászokat enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük 10 percig, majd egy serpenyőben megpirítjuk az olajon.

  3. Mikor a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és besűrítjük lisztből és vízből kevert habarással. Végül beletesszük a tejszínt és az ecetet, ha kell, még sózzuk. Egyet forralunk rajta, és a megpirított kolbászokkal tálaljuk a főzeléket. 


www.streetkitchen.hu

A Szaftos kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A tejfölös burgonyafőzelék az egyik legnagyobb magyar komfortkaja – egyszerű, krémes és minden kanálban benne van a gyerekkor íze. A sült kolbász pedig ráteszi a pontot az i-re: füstös, ropogós, szaftos, és annyira passzol a főzelékhez, hogy ennél jobbat nehéz elképzelni.

pictogram

Tojásmentes

Hozzávalók

4 főre
2 ek
kacsazsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 db
babérlevél
1 mk
fűszerpaprika
2 tk
majoránna
200 ml
víz
1.2 kg
burgonya
(tisztított súly)
150 g
tejföl
50 g
finomliszt
100 ml
tejszín
1 ek
10%-os ecet
A feltéthez
600 g
sütni való kolbász
2 ek
étolaj

Elkészítés

  1. A zsírt felhevítjük egy lábasban, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Pár perc után rádobjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük 200 ml vízzel. Így pároljuk tovább a hagymát még 5 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit és felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a krumplit. Ezután sózzuk, és közepes lángon puhára főzzük.

  2. Közben a kolbászokat enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük 10 percig, majd egy serpenyőben megpirítjuk az olajon.

  3. Mikor a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és besűrítjük lisztből és vízből kevert habarással. Végül beletesszük a tejszínt és az ecetet, ha kell, még sózzuk. Egyet forralunk rajta, és a megpirított kolbászokkal tálaljuk a főzeléket. 


Ha tetszett a tejfölös burgonyafőzelék sült kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése