Street Kitchen

Tejfölössonkaleves

Tejfölös sonkaleves

Hozzávalók
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 g
répa
200 g
fehérrépa
200 g
zeller
200 g
karalábé
2 ek
olaj
só, bors
2 db
babérlevél
2.5 l
zöldségalaplé
200 g
főtt, füstölt lapocka
200 g
krumpli
200 g
zöldborsó
1 ek
fehérborecet
150 g
tejföl
1 tk
keményítő
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A tejfölös sonkaleveshez a fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk és egy lábasban az olajon közepes lángon elkezdjük megpirítani. Amíg a hagyma pirul, egyforma kockára vágjuk a megtisztított zöldségeket. Rádobjuk őket a megpirult hagymára, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérleveleket is.

Felöntjük annyi zöldségalaplével az egész alapot, amennyi 3-4 cm-re ellepi, és belerakjuk a kis kockákra vágott sonkát. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor mehet bele a felkockázott krumpli, és ha ez is félig megpuhult, beleszórjuk a borsót. 5 percig főzzük, és meglocsoljuk az ecettel. 

A tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk vele a levest (1-2 merőkanálnyit belekeverünk a forró levesből, és úgy öntjük vissza). Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és ha újból felforrt, el is zárhatjuk a tűzhelyet.

Elkészítési idő: 50 perc

tejfölös sonkaleves
Tejfölös sonkaleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több tejfölös leves:

Tejfölös burgonyaleves

Húsvéti sonkaleves

www.streetkitchen.hu

A húsvéti sonka maradékmentés szempontjából is egy jó alapanyag, hiszen rengeteg mindenre lehet használni. Ebben a levesben rengeteg zöldséggel turbózva egy igazán tartalmas és laktató étel lett belőle.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 g
répa
200 g
fehérrépa
200 g
zeller
200 g
karalábé
2 ek
olaj
só, bors
2 db
babérlevél
2.5 l
zöldségalaplé
200 g
főtt, füstölt lapocka
200 g
krumpli
200 g
zöldborsó
1 ek
fehérborecet
150 g
tejföl
1 tk
keményítő
1 csokor
friss petrezselyem

A tejfölös sonkaleveshez a fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk és egy lábasban az olajon közepes lángon elkezdjük megpirítani. Amíg a hagyma pirul, egyforma kockára vágjuk a megtisztított zöldségeket. Rádobjuk őket a megpirult hagymára, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérleveleket is.

Felöntjük annyi zöldségalaplével az egész alapot, amennyi 3-4 cm-re ellepi, és belerakjuk a kis kockákra vágott sonkát. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor mehet bele a felkockázott krumpli, és ha ez is félig megpuhult, beleszórjuk a borsót. 5 percig főzzük, és meglocsoljuk az ecettel. 

A tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk vele a levest (1-2 merőkanálnyit belekeverünk a forró levesből, és úgy öntjük vissza). Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és ha újból felforrt, el is zárhatjuk a tűzhelyet.

Elkészítési idő: 50 perc

tejfölös sonkaleves
Tejfölös sonkaleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több tejfölös leves:

Tejfölös burgonyaleves

Húsvéti sonkaleves

Ha tetszett a Tejfölös sonkaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept