Karaj receptek

Tejfölösszelet

Tejfölös szelet
tejfolos-szelet

Hozzávalók
500 g
sertéskaraj
100 g
liszt
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
200 ml
víz
1 tk
mustár
bors
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
50 g
csemegeuborka
200 g
tejföl
A tálaláshoz
400 g
makaróni
pár levél petrezselyem

Elkészítés
  1. A húst ujjnyi vastagra szeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.

  2. Egy széles serpenyőben, magas hőfokon felmelegítjük az olajat, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd félretesszük.

  3. A fennmaradó olajon, már közepes lángon megpirítjuk 5 perc alatt az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverünk 2 ek lisztet, majd felöntjük 200 ml vízzel.

  4. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a fűszerpaprika, a majoránna, majd a kis kockákra vágott csemegeubi és a tejföl is.

  5. Visszatesszük a serpenyőbe a hússzeleteket és 10 percig forraljuk.

  6. Frissen főtt makarónival és aprított petrezselyemmel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Ez a tejfölös szelet tipikus példája annak, hogy ha egy recept elindul az emberek között, akkor egyre több minden kerül hozzá. Végeredményben egy finom és gyors ételt kapunk, ami a menzák nosztalgikus világát idézi.

A tejfölös szelet igazi retró fogás, amit nem csak a menzák szerelmesei fognak értékelni. A lisztbe forgatott, majd pirított karajszeletek szaftos tejfölös szószban főnek készre, amit a csemegeuborka és a fűszerek tesznek még izgalmasabbá. Íme a hozzávalók és a pontos elkészítés:

Hozzávalók

4 fő részére
500 g
sertéskaraj
100 g
liszt
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
200 ml
víz
1 tk
mustár
bors
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
50 g
csemegeuborka
200 g
tejföl
A tálaláshoz
400 g
makaróni
pár levél petrezselyem

Elkészítés

  1. A húst ujjnyi vastagra szeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.

  2. Egy széles serpenyőben, magas hőfokon felmelegítjük az olajat, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd félretesszük.

  3. A fennmaradó olajon, már közepes lángon megpirítjuk 5 perc alatt az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverünk 2 ek lisztet, majd felöntjük 200 ml vízzel.

  4. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a fűszerpaprika, a majoránna, majd a kis kockákra vágott csemegeubi és a tejföl is.

  5. Visszatesszük a serpenyőbe a hússzeleteket és 10 percig forraljuk.

  6. Frissen főtt makarónival és aprított petrezselyemmel tálaljuk.


Ha tetszett a Tejfölös szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept