Instant

Tejszínes-borsósvirslipörkölt

Tejszínes-borsós virslipörkölt

Hozzávalók
150 ml
tejszín
30 ml
étolaj
2 db
babérlevél
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 ek
daráltpaprika-krém
1 mk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 l
alaplé
350 g
virsli
200 g
zöldborsó
50 g
vaj
180 g
tészta

Elkészítés

A virslipörkölt első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban, és a babérlevéllel együtt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a szintén nagyon kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, és azokat is 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a folyadék teljesen el nem párolog. Ezt a műveletet még legalább kétszer megismételjük – erre azért van szükség, mert ez az étel nem fő olyan sokáig, hogy a paprika, a paradicsom és a hagyma krémesre főjön benne. 

Miután ismét elfőtt a leve, hozzáadjuk a paprikakrémet, a köményt és a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és alaposan átkeverjük. Felöntjük az alaplével, és erős lángon kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a virslit, a borsót, és további 5 perc főzés után – ekkor már csak közepesen erős lángon – felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat is. Amikor a vaj elolvadt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük és leszűrjük, majd ezzel tálaljuk a pörköltet.

tejszines-borsos-virsliporkolt
Tejszínes-borsós virslipörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Nem csak virsliből készíthettek pörköltet:

Igazi klasszikus: a tökéletes tojáspörkölt

Oldalas pörkölt

Gombapörkölt lencsetésztával

www.streetkitchen.hu

Ha létezik olyan, hogy tojáspörkölt, akkor miért ne lehetne virslipörkölt is?! Mivel önmagában a virslit kevésnek véltem, így került bele némi zöldborsó, és tejszínt is raktam hozzá a krémes állag érdekében.

Hozzávalók

2 főre
150 ml
tejszín
30 ml
étolaj
2 db
babérlevél
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 ek
daráltpaprika-krém
1 mk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 l
alaplé
350 g
virsli
200 g
zöldborsó
50 g
vaj
180 g
tészta

A virslipörkölt első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban, és a babérlevéllel együtt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a szintén nagyon kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, és azokat is 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a folyadék teljesen el nem párolog. Ezt a műveletet még legalább kétszer megismételjük – erre azért van szükség, mert ez az étel nem fő olyan sokáig, hogy a paprika, a paradicsom és a hagyma krémesre főjön benne. 

Miután ismét elfőtt a leve, hozzáadjuk a paprikakrémet, a köményt és a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és alaposan átkeverjük. Felöntjük az alaplével, és erős lángon kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a virslit, a borsót, és további 5 perc főzés után – ekkor már csak közepesen erős lángon – felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat is. Amikor a vaj elolvadt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük és leszűrjük, majd ezzel tálaljuk a pörköltet.

tejszines-borsos-virsliporkolt
Tejszínes-borsós virslipörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Nem csak virsliből készíthettek pörköltet:

Igazi klasszikus: a tökéletes tojáspörkölt

Oldalas pörkölt

Gombapörkölt lencsetésztával

Ha tetszett a Tejszínes-borsós virslipörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept