Nekem most fussilim maradt, de gyakorlatilag bármilyen rövidebb tésztából el lehet készíteni ezt az ételt, és persze nem tilos hozzá frissen sem főzni a tésztát. Íme, a Zsolti-féle rakott tészta maradék tésztából!
Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepes lángon 1-2 perc alatt megdinszteljük rajta a félfőre, vagyis száliránnyal merőlegesen vágott hagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, és nagy lángon tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a Worcester szószt. Felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a vajat, és besűrítjük a vízben elkevert keményítővel. A húst nem kell a mártásban készre főznünk, hiszen az egészet be fogjuk rakni sütőbe, és ott sül majd készre az étel.
A tésztát összekeverjük a tejszínes szósszal, és egy sütőformába szedjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor szépen megbarnul a tetején a sajt. Tányérba szedjük, és a tetejét megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymával.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
- Összesen: 40 perc
Utálsz kaját kidobni? Mindig odafigyelsz, hogy sose maradjon maradék, de valahogy mégsem fogy el mindig minden? A maradékmentés rovatunkban rennngeteg szuper tippet adunk!
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből
Frittata maradék főtt burgonyából
Pangrattato pasta - az olaszok fantasztikus morzsás tésztája