A baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető tésztaétel. Első lépésként a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, közepes lángon kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. Ha sok lett a kisült zsír, egy keveset leszedünk belőle.
A lábosba dobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és bazsalikomot, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kicsi összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és a baconchipsszel megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
Még több recept, ha odáig vagytok a tésztákért:
Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval