Tészták

Baconös,tejszínes,szárítottparadicsomosfusilli

Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli

Hozzávalók
300 ml
tejszín
200 g
fusilli tészta
só, bors
4 szelet
bacon
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 szem
olajban eltett szárított paradicsom
0.5 csokor
friss bazsalikom
30 g
parmezán

Elkészítés

A baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető tésztaétel. Első lépésként a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, közepes lángon kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. Ha sok lett a kisült zsír, egy keveset leszedünk belőle. 

A lábosba dobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és bazsalikomot, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kicsi összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és a baconchipsszel megszórva tálaljuk.

baconos-tejszines-szaritott-paradicsomos-fusilli
Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több recept, ha odáig vagytok a tésztákért:

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal

Sütőtökös tészta: a pasta con la zucca

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Bár nagyon kevés hozzávaló kell ehhez a tésztához, érdemes kipróbálnotok, mert iszonyú krémes a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
300 ml
tejszín
200 g
fusilli tészta
só, bors
4 szelet
bacon
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 szem
olajban eltett szárított paradicsom
0.5 csokor
friss bazsalikom
30 g
parmezán

A baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető tésztaétel. Első lépésként a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, közepes lángon kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. Ha sok lett a kisült zsír, egy keveset leszedünk belőle. 

A lábosba dobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és bazsalikomot, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kicsi összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és a baconchipsszel megszórva tálaljuk.

baconos-tejszines-szaritott-paradicsomos-fusilli
Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több recept, ha odáig vagytok a tésztákért:

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal

Sütőtökös tészta: a pasta con la zucca

Ha tetszett a Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept