Street Kitchen

Tejszíneskaralábéfőzelékfasírttal

Tejszínes karalábéfőzelék fasírttal

Hozzávalók
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 db
karalábé
(350 g/db)
2 ek
kristálycukor
só, bors
1 l
zöldségalaplé
60 g
finomliszt
60 g
vaj
2 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom leve
A fasírthoz
1 db
szikkadt zsemle
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
80 g
rusztikus zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
400 ml
habtejszín

Elkészítés

A tejszínes karalábéfőzelék első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott karalábét, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük és felöntjük az alaplével.

Addig főzzük, amíg a karalábé szinte teljesen meg nem puhul, ez kb. 15 perc. A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a főzeléket. Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Belekeverjük a vajat, a finomra vágott petrezselymet és a citrom levét.

A fasírthoz először a zsemlét vízbe áztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, az aprított petrezselymet, a vízbe áztatott, kinyomkodott, péppé vágott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a köménnyel, és az egészet összekeverjük. A masszából 50-60 grammos kis gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kb. 170 fokos olajban 4-5 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.

A kész karalábéfőzeléket a megsült fasírttal tálaljuk.

tejszines-karalabefozelek-fasirttal-2
Tejszínes karalábéfőzelék fasírttal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas karalábés fogást találsz az oldalunkon:

Darált hússal töltött karalábé

Vegán karalábés-gombás rizottó

Karalábés rizottó

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem a legelterjedtebb főzelék, pedig jól elkészítve, friss, zsenge karalábéból fantasztikus végeredményre számíthatunk. Garantálom, ha egyszer kipróbálod, onnantól kezdve rendszeresen fogod készíteni. Jaaa, és szerintem fasírttal az igazi!

Hozzávalók

4 főre
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 db
karalábé
(350 g/db)
2 ek
kristálycukor
só, bors
1 l
zöldségalaplé
60 g
finomliszt
60 g
vaj
2 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom leve
A fasírthoz
1 db
szikkadt zsemle
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
80 g
rusztikus zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
400 ml
habtejszín

A tejszínes karalábéfőzelék első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott karalábét, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük és felöntjük az alaplével.

Addig főzzük, amíg a karalábé szinte teljesen meg nem puhul, ez kb. 15 perc. A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a főzeléket. Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Belekeverjük a vajat, a finomra vágott petrezselymet és a citrom levét.

A fasírthoz először a zsemlét vízbe áztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, az aprított petrezselymet, a vízbe áztatott, kinyomkodott, péppé vágott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a köménnyel, és az egészet összekeverjük. A masszából 50-60 grammos kis gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kb. 170 fokos olajban 4-5 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.

A kész karalábéfőzeléket a megsült fasírttal tálaljuk.

tejszines-karalabefozelek-fasirttal-2
Tejszínes karalábéfőzelék fasírttal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas karalábés fogást találsz az oldalunkon:

Darált hússal töltött karalábé

Vegán karalábés-gombás rizottó

Karalábés rizottó

Ha tetszett a Tejszínes karalábéfőzelék fasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept