Medvehagymás receptek

Tejszínes,medvehagymáscsirkemell

Tejszínes, medvehagymás csirkemell

Hozzávalók
800 g
csirkemell
só, bors
30 ml
étolaj
50 g
medvehagyma
50 ml
víz
2 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
150 g
trappista sajt
350 ml
habtejszín

Elkészítés

A tejszínes, medvehagymás csirkemell első lépéseként a csirkemellet kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt körbepirítjuk a forró olajban, és kivesszük. 

A medvehagymát egy nagy teljesítményű turmixba vagy smoothie-készítő gépbe tesszük a vízzel, és alaposan lezúzzuk. A tojások sárgájában és egy kevéske tejszínben egy habverő segítségével elkeverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt, és a medvehagymás keveréket is. 

A csirkemelleket egy hőálló sütőformába rétegezzük, leöntjük a tejszínnel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel tálaljuk.

tejszines-medvehagymas-csirkemell
Tejszínes, medvehagymás csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több medvehagymás kaja:

Medvehagymás nudli

Medvehagymás tócsni

www.streetkitchen.hu

Ha Shrek látta volna ezt az ételt, egészen biztos sütőformával együtt kapta volta be. De szerencsére nem látta, ezért a kollégáknak is jutott belőle – és mekkora mázli, hogy nekik volt sütnivalójuk, és a sütőformát nem ették meg! (Kicsit azért aggódtam… :D)

Hozzávalók

1 20 x 15 cm-es formához
800 g
csirkemell
só, bors
30 ml
étolaj
50 g
medvehagyma
50 ml
víz
2 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
150 g
trappista sajt
350 ml
habtejszín

A tejszínes, medvehagymás csirkemell első lépéseként a csirkemellet kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt körbepirítjuk a forró olajban, és kivesszük. 

A medvehagymát egy nagy teljesítményű turmixba vagy smoothie-készítő gépbe tesszük a vízzel, és alaposan lezúzzuk. A tojások sárgájában és egy kevéske tejszínben egy habverő segítségével elkeverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt, és a medvehagymás keveréket is. 

A csirkemelleket egy hőálló sütőformába rétegezzük, leöntjük a tejszínnel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel tálaljuk.

tejszines-medvehagymas-csirkemell
Tejszínes, medvehagymás csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több medvehagymás kaja:

Medvehagymás nudli

Medvehagymás tócsni

Ha tetszett a Tejszínes, medvehagymás csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept