Tészták

Tejszínesparadicsomosgnocchi

Tejszínes paradicsomos gnocchi
Tejszínes paradicsomos gnocchi

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 doboz
darabolt paradicsomkonzerv
1 tk
cukor
bors
1 tk
oregánó
200 ml
tejszín
8 db
koktélparadicsom
0.5 csokor
bazsalikom
500 g
bolti gnocchi
2 ek
vaj
50 g
parmezán sajt

Elkészítés
  1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat, és a szeletelt fokhagymát 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, majd hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

  2. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd alaposan összekeverjük. 2-3 percig főzzük, majd pár levél kivételével belerakjuk az aprított bazsalikomleveleket.

  3. Közben a gnocchit lobogó, sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, majd egy nagy serpenyőben, a vajon, közepes lángon aranybarnára pirítjuk.

  4. A gnocchit a mártással tálaljuk, pár darab bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal díszítve.


www.streetkitchen.hu

Ha egy kis olasz hangulatra vágysz, de nincs kedved órákig a konyhában állni, ezt a gnocchit készítsd el! Pillanatok alatt összedobhatod ezt a finomságot, ami garantáltan mosolyt csal majd az arcodra!

pictogram

Vega

Ez a tejszínes-paradicsomos gnocchi maga a tökéletes vacsora, ha gyorsan szeretnél valami olaszosat az asztalra varázsolni! Krémes paradicsomszósz, friss bazsalikom és pirított gnocchi találkozik a tányéron – 30 perc alatt elkészül, és garantáltan mindenki repetázni fog belőle. Ne felejtsd el megszórni jó sok parmezánnal a végén, attól lesz igazán brutális!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 doboz
darabolt paradicsomkonzerv
1 tk
cukor
bors
1 tk
oregánó
200 ml
tejszín
8 db
koktélparadicsom
0.5 csokor
bazsalikom
500 g
bolti gnocchi
2 ek
vaj
50 g
parmezán sajt

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat, és a szeletelt fokhagymát 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, majd hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

  2. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd alaposan összekeverjük. 2-3 percig főzzük, majd pár levél kivételével belerakjuk az aprított bazsalikomleveleket.

  3. Közben a gnocchit lobogó, sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, majd egy nagy serpenyőben, a vajon, közepes lángon aranybarnára pirítjuk.

  4. A gnocchit a mártással tálaljuk, pár darab bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal díszítve.


Tejszínes paradicsomos gnocchi
Tejszínes paradicsomos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)

Ez a tejszínes-paradicsomos gnocchi igazi mentőöv, ha gyorsan szeretnél valami finomat és olaszosat készíteni. A krémes szósz, a pirított gnocchi és a parmezán kombója annyira jól működik együtt, hogy garantáltan a kedvenceid közé kerül majd. A vendégek már készíthetik is az olasz zászlós szalvétát – buon appetito!

A tejszínes paradicsomos gnocchi után kedvet kaptál még több tésztaételhez? Nem csodáljuk, mert a krémes szósz és a puha gnocchi párosa első kóstolásra nagyon addiktív! Bőven van még tésztás recept a tarsolyunkban, és nem is kell keresned tovább, mert most azonnal mutatunk még három oltári jó kaját!

Gyors csirkés tészta

Lazacos taglatelle

Karfiolos mac and cheese

Ha tetszett a Tejszínes paradicsomos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept