Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat, és a szeletelt fokhagymát 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, majd hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Ezután hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd alaposan összekeverjük. 2-3 percig főzzük, majd pár levél kivételével belerakjuk az aprított bazsalikomleveleket.
Közben a gnocchit lobogó, sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, majd egy nagy serpenyőben, a vajon, közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
A gnocchit a mártással tálaljuk, pár darab bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal díszítve.
Tejszínesparadicsomosgnocchi
Ha egy kis olasz hangulatra vágysz, de nincs kedved órákig a konyhában állni, ezt a gnocchit készítsd el! Pillanatok alatt összedobhatod ezt a finomságot, ami garantáltan mosolyt csal majd az arcodra!

Vega
Ez a tejszínes-paradicsomos gnocchi maga a tökéletes vacsora, ha gyorsan szeretnél valami olaszosat az asztalra varázsolni! Krémes paradicsomszósz, friss bazsalikom és pirított gnocchi találkozik a tányéron – 30 perc alatt elkészül, és garantáltan mindenki repetázni fog belőle. Ne felejtsd el megszórni jó sok parmezánnal a végén, attól lesz igazán brutális!
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olívaolajat, és a szeletelt fokhagymát 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, majd hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Ezután hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd alaposan összekeverjük. 2-3 percig főzzük, majd pár levél kivételével belerakjuk az aprított bazsalikomleveleket.
Közben a gnocchit lobogó, sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, majd egy nagy serpenyőben, a vajon, közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
A gnocchit a mártással tálaljuk, pár darab bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal díszítve.

Ez a tejszínes-paradicsomos gnocchi igazi mentőöv, ha gyorsan szeretnél valami finomat és olaszosat készíteni. A krémes szósz, a pirított gnocchi és a parmezán kombója annyira jól működik együtt, hogy garantáltan a kedvenceid közé kerül majd. A vendégek már készíthetik is az olasz zászlós szalvétát – buon appetito!
A tejszínes paradicsomos gnocchi után kedvet kaptál még több tésztaételhez? Nem csodáljuk, mert a krémes szósz és a puha gnocchi párosa első kóstolásra nagyon addiktív! Bőven van még tésztás recept a tarsolyunkban, és nem is kell keresned tovább, mert most azonnal mutatunk még három oltári jó kaját!
Ha tetszett a Tejszínes paradicsomos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!