Mentes nasik

Teljeskiőrlésű,magvaskréker

Teljes kiőrlésű, magvas kréker

Hozzávalók
80 g
rizsliszt
80 g
teljes kiőrlésű liszt
1 mk
20 g
szezámmag
20 g
lenmag
0.5 mk
szárított bazsalikom
0.5 mk
fokhagymapor
100 g
kókuszolaj
2 - 4 ek
víz

Elkészítés

A krékerhez a kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a magvakat, a szárított bazsalikomot, a fokhagymaport, a felolvasztott kókuszolajat, és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha kissé száraznak tűnne a tészta, azaz nem formázható, nyújtható, hozzáadunk 2-4 evőkanálnyi vizet. 

Összeállítjuk a tésztát, majd két sütőpapír között kb. 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk. Rombusz alakúra vágjuk őket (esetleg megszórhatjuk nagy szemű sóval), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre, végül kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

teljes kiőrlésű, magvas kréker
Teljes kiőrlésű, magvas kréker

Még több sós nasi:

Sajtos-fokhagymás ropogós

Sajtos keksz

www.streetkitchen.hu

Ez az a sós nasi, ami másnapra lesz igazán jó, de természetesen azon melegében is tudjátok fogyasztani. Teljes mértékben tojás- és tejtermékmentes!

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

50 darabhoz
80 g
rizsliszt
80 g
teljes kiőrlésű liszt
1 mk
20 g
szezámmag
20 g
lenmag
0.5 mk
szárított bazsalikom
0.5 mk
fokhagymapor
100 g
kókuszolaj
2 - 4 ek
víz

A krékerhez a kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a magvakat, a szárított bazsalikomot, a fokhagymaport, a felolvasztott kókuszolajat, és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha kissé száraznak tűnne a tészta, azaz nem formázható, nyújtható, hozzáadunk 2-4 evőkanálnyi vizet. 

Összeállítjuk a tésztát, majd két sütőpapír között kb. 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk. Rombusz alakúra vágjuk őket (esetleg megszórhatjuk nagy szemű sóval), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre, végül kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

teljes kiőrlésű, magvas kréker
Teljes kiőrlésű, magvas kréker

Még több sós nasi:

Sajtos-fokhagymás ropogós

Sajtos keksz

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű, magvas kréker receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept