Hirdetés

Sajtos-fokhagymás ropogós

Hozzávalók

40 - 50
darabhoz
+
1 csomag bolti pizzatészta (400 g)
3 gerezd fokhagyma
40 ml olívaolaj
só, bors
150 g sajt
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-fokhagymás ropogós

Egy jó sajtos rúd vagy tökmagos pogácsa is nagyon finom, de ha még nem vagy gyakorlott a konyhában, vagy bonyolultnak találod a kelt tésztás péksütiket, snackeket, akkor ez lesz a te recepted! A pirult sajt, a fokhagymás olaj, a ropogós tészta csodálatos lesz együtt, higgyetek nekem! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

40 - 50
darabhoz
+
1 csomag bolti pizzatészta (400 g)
3 gerezd fokhagyma
40 ml olívaolaj
só, bors
150 g sajt
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Gyerekkel közösen is nekiállhattok, ugyanis a kész tésztának köszönhetően kevés vele a macera, nem kell várni rá. Akár a mézeskalács kiszúró formákat is elővehetjük hozzá, és mindenféle cuki alakzatokra vághatjuk a tésztát.

A sajtos-fokhagymás ropogóshoz először kitekerjük a pizzatésztát. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, majd összekeverjük az olívaolajjal, adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd lekenjük vele a pizzatészta tetejét. 

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és egyenletesen eloszlatjuk a fokhagymás tészta tetején, majd az egészet megszórjuk az időközben apróra vágott petrezselyemzölddel. 3×3 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 14-16 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük őket.

Egy adag tejföllel, bármilyen mártogatóssal, és persze önmagában is nagyon finom. 🙂

Sajtos-fokhagymás ropogós
Sajtos-fokhagymás ropogós

 Ha tetszett a sajtos-fokhagymás ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sajtos és ropogós snack:

Gyors sajtos-magos stangli

Túrós-tökmagos ropogós

A legkirályabb sajtos csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások