Hozzávalók
- 1 csomag bolti pizzatészta (400 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 ml olívaolaj
- só, bors
- 150 g sajt
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 csomag bolti pizzatészta (400 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 ml olívaolaj
- só, bors
- 150 g sajt
- ½ csokor petrezselyem
Gyerekkel közösen is nekiállhattok, ugyanis a kész tésztának köszönhetően kevés vele a macera, nem kell várni rá. Akár a mézeskalács kiszúró formákat is elővehetjük hozzá, és mindenféle cuki alakzatokra vághatjuk a tésztát.
A sajtos-fokhagymás ropogóshoz először kitekerjük a pizzatésztát. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, majd összekeverjük az olívaolajjal, adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd lekenjük vele a pizzatészta tetejét.
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és egyenletesen eloszlatjuk a fokhagymás tészta tetején, majd az egészet megszórjuk az időközben apróra vágott petrezselyemzölddel. 3×3 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 14-16 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük őket.
Egy adag tejföllel, bármilyen mártogatóssal, és persze önmagában is nagyon finom. 🙂
Ha tetszett a sajtos-fokhagymás ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!