A tépett csirkehúsos saláta hidegen elkészítésének első lépéseként összedobjuk a házi chiliolajat. Egy hőálló tálkába helyezzük a chilipelyhet, a fehér borsot, a szezámmagot és a sót. Egy kevés vízzel benedvesítjük az egész mixet (így nem fog odaégni a végén), majd alaposan összekeverjük.
A lila hagymát csíkokra, a fokhagymát és a gyömbért pedig darabokra vágjuk. A serpenyőben olajat melegítjük, majd előpirítjuk benne a lila hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csillagánizst. Közepes lángon pirítjuk, majd amikor aranybarnára sültek a hagymák, egy szűrőn keresztül egyből rászűrjük a chilipelyhes mixbe. A sistergő olajban azonnal kijönnek az aromák, ezzel készen is van a házi chiliolajunk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Tépett csirkehúsos saláta:
A tépett csirkehúsos saláta elkészítéséhez a fokhagymát és a koriandert felaprítjuk. A csirkét forrásban lévő vízben, nagy lángon kb. 20 percig előfőzzük a szeletelt gyömbérrel és újhagymával, valamint a főzőborral együtt. Amikor elkészült, jeges vízbe helyezzük 10 percre, hogy lehűljön, így a csirke húsa rugalmasabb lesz.
Amíg hűl a húsunk, a salátaöntet hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
A csirkehúst kivesszük a jeges vízből, egy konyharuhával kicsit leitatjuk róla a vizet, majd egy villa segítségével csíkokra tépkedjük. A tálalóedénybe tesszük a csirkét, és hozzákeverjük az aprított koriandert és a felszeletelt fokhagymát. Ráöntjük az öntetet, kicsit elkeverjük, és készen is vagyunk. Ha csípősebben szeretnéd, akkor akár friss chilikarikákat is keverhetsz bele.

- Elkészítési idő: 30 perc