Egytepsis kaják

Tepsiscsirkemellkrumplival

Tepsis csirkemell krumplival
Tepsis csirkemell krumplival

Hozzávalók
2 db
csirkemell
1 tk
0.5 tk
frissen őrölt bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
morzsolt kakukkfű
500 g
sárga burgonya
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
150 g
trappista sajt

Elkészítés
  1. A csirkemelleket sóval, borssal, fokhagymaporral és kakukkfűvel ízesítjük. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

  2. Egy közepes tepsit kikenünk olívaolajjal. A krumplikat egyenletesen elrendezzük benne, majd a csirkemelleket ráhelyezzük. A fokhagymát és a vöröshagymát a hús köré szórjuk. A tepsibe öntjük a fehérbort is, hogy még szaftosabb legyen az étel.

  3. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, szórjuk meg a sajttal és hagyjuk, hogy szépen megolvadjon és aranybarnára piruljon.

  4. Rizzsel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Van egy tuti tippem a hétköznapokra, amikor nincs sok időd, de valami igazán finomra vágysz: a tepsis csirkemell krumplival! Ez a recept egy jolly joker, mert egyszerre sül meg a főétel és a köret, ráadásul alig kell vele bíbelődni.

Ez a tepsis csirkemell krumplival igazi hétköznapi szupersztár! Kevés meló, nagy ízek, és a legjobb, hogy a hús és a köret egyszerre készül el, miközben te akár egy pohár bort is kortyolgathatsz. Az illatos kakukkfű, fokhagyma és az olvadó sajt kombója garantálja, hogy a végeredmény elképesztően finom legyen.

Hozzávalók

2 főre
2 db
csirkemell
1 tk
0.5 tk
frissen őrölt bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
morzsolt kakukkfű
500 g
sárga burgonya
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
150 g
trappista sajt

Elkészítés

  1. A csirkemelleket sóval, borssal, fokhagymaporral és kakukkfűvel ízesítjük. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

  2. Egy közepes tepsit kikenünk olívaolajjal. A krumplikat egyenletesen elrendezzük benne, majd a csirkemelleket ráhelyezzük. A fokhagymát és a vöröshagymát a hús köré szórjuk. A tepsibe öntjük a fehérbort is, hogy még szaftosabb legyen az étel.

  3. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, szórjuk meg a sajttal és hagyjuk, hogy szépen megolvadjon és aranybarnára piruljon.

  4. Rizzsel tálaljuk.


Tepsis csirkemell krumplival
Tepsis csirkemell krumplival (Fotó: Street Kitchen)

Ez a tepsis csirkemell krumplival olyan étel, amit tényleg bárki összedobhat, és mindig működik. Kevés munkával nagy sikert érhetsz el vele, ráadásul mosogatni sem kell majd túl sokat.

Hasznos tudnivalók

  • Fűszerezés: Ne spórold ki a kakukkfüvet és fokhagymaport – ettől lesz igazán aromás!

  • Bor: A fehérbor nemcsak szaftossá teszi a húst, de egy kellemes plusz ízt is ad az ételnek.

  • Tepsi tippek: Olajozd be alaposan, hogy ne tapadjon le semmi.

  • Sütési trükk: Az alufólia segít abban, hogy minden puha legyen, de a végén mindenképp pirítsd rá a sajtot!

  • Variáció: Használhatsz batátát vagy répát is a krumpli mellé, ha extra zöldségre vágysz.

Ha bejött a tepsis csirkemell krumplival, és te is akkora tepsishús-imádó vagy, mint mi, akkor semmiképpen se hagyd ki ezeket a recepteket:

Tepsis zöldséges-citromos csirke

Tepsis pulykamell

Tepsiben sült hal krumplival

Ha tetszett a Tepsis csirkemell krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept