Húsos kaják

Tepsismustároskarajzellerreléskrumplival

Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Hozzávalók
4 szelet
karaj
(400 g)
só, bors
2 ek
dijoni mustár
200 g
zellergumó
400 g
újburgonya
1 szál
rozmaring
1 fej
fokhagyma
10 g
kókuszolaj
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A karajt enyhén sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, és hagyjuk állni, amíg a körettel foglalkozunk. 

A zellert kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, az újburgonyát – mérettől függően – félbe vagy negyedbe. Sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk az aprított rozmaringgal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, melléhelyezzük a félbevágott egész fej fokhagymát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. 

A karajt magas hőfokon kérgesítjük mindkét oldalán a kókuszolajon, majd ha szép színt kapott, és letelt a 10 perc, a sütőbe helyezett zöldségekre helyezzük, így sütjük tovább 20-30 percet. Amikor puhák a zöldségek, és a hús is készre sült, a zöldségeket összekeverjük az aprított petrezselyemmel, és a hús mellé kínáljuk.

tepsis mustáros karaj
Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Még több fitt kaja, ami nem csirke:

Sertésszűz őszi bulgurral

Szójás-ananászos pulykamell

www.streetkitchen.hu

Szerintem sokféle étel belefér a diétába, és néha kell is, hogy olyan dolgokat fogyasszunk, amiben egy kicsit több a szénhidrát, vagy éppen nem csirke, hogy ne unjunk rá, és ne legyen egyhangú. Ebben a tepsis ebédben mindkettő megvalósul.

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
karaj
(400 g)
só, bors
2 ek
dijoni mustár
200 g
zellergumó
400 g
újburgonya
1 szál
rozmaring
1 fej
fokhagyma
10 g
kókuszolaj
1 kis csokor
petrezselyem

A karajt enyhén sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, és hagyjuk állni, amíg a körettel foglalkozunk. 

A zellert kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, az újburgonyát – mérettől függően – félbe vagy negyedbe. Sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk az aprított rozmaringgal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, melléhelyezzük a félbevágott egész fej fokhagymát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. 

A karajt magas hőfokon kérgesítjük mindkét oldalán a kókuszolajon, majd ha szép színt kapott, és letelt a 10 perc, a sütőbe helyezett zöldségekre helyezzük, így sütjük tovább 20-30 percet. Amikor puhák a zöldségek, és a hús is készre sült, a zöldségeket összekeverjük az aprított petrezselyemmel, és a hús mellé kínáljuk.

tepsis mustáros karaj
Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Még több fitt kaja, ami nem csirke:

Sertésszűz őszi bulgurral

Szójás-ananászos pulykamell

Ha tetszett a Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept