A garnélás tészta elkészítéshez a tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk. A végén limelével is meglocsolhatjuk ízlés szerint.

Minden jöhet, amiben garnéla van? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki a garnélás tészta után, mindegyiknek remekül áll ez a tengeri finomság:
Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával
Garnélás-szójababos pirított rizs