Receptek

Garnélás-chilisspagetti

Garnélás-chilis spagetti

Hozzávalók
1 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma apróra vágva
3 - 4 gerezd
fokhagyma apróra vágva
450 g
tisztított garnélarák
1 dl
száraz fehérbor
1 db
kis chilipaprika apróra vágva
só, bors
1 csokor
aprított petrezselyem
50 ml
extra szűz olívaolaj
1 db
lime leve
A tésztához
200 g
spagetti tészta
víz

Elkészítés

A garnélás tészta elkészítéshez a tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk. A végén limelével is meglocsolhatjuk ízlés szerint.

garnélás tészta
Garnélás tészta (Fotó: Street Kitchen)

Minden jöhet, amiben garnéla van? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki a garnélás tészta után, mindegyiknek remekül áll ez a tengeri finomság:

Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával

Garnélás-szójababos pirított rizs

Ázsiai garnélás pirított bulgur

Paradicsomos garnéla

www.streetkitchen.hu

Vannak olyan receptek amelyek az egyszerűségüknél fogva lesznek szuperek. Persze ebben a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha! Főzésre fel!

Hozzávalók

2 adaghoz
1 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma apróra vágva
3 - 4 gerezd
fokhagyma apróra vágva
450 g
tisztított garnélarák
1 dl
száraz fehérbor
1 db
kis chilipaprika apróra vágva
só, bors
1 csokor
aprított petrezselyem
50 ml
extra szűz olívaolaj
1 db
lime leve
A tésztához
200 g
spagetti tészta
víz

A garnélás tészta elkészítéshez a tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk. A végén limelével is meglocsolhatjuk ízlés szerint.

garnélás tészta
Garnélás tészta (Fotó: Street Kitchen)

Minden jöhet, amiben garnéla van? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki a garnélás tészta után, mindegyiknek remekül áll ez a tengeri finomság:

Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával

Garnélás-szójababos pirított rizs

Ázsiai garnélás pirított bulgur

Paradicsomos garnéla

Ha tetszett a Garnélás-chilis spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept