Hozzávalók
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 500 ml víz
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 db piros chili
- 2 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 db garnéla
- 1 fej hagyma
- 1 marék szójabab
- 1 db répa
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
A szószhoz
- 100 ml szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 db lime leve
Hozzávalók
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 500 ml víz
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 db piros chili
- 2 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 db garnéla
- 1 fej hagyma
- 1 marék szójabab
- 1 db répa
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
A szószhoz
- 100 ml szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 db lime leve
Egy lábasba rakjuk a rizst és a vizet, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott chilit és a gyömbért. Ráreszeljük a fokhagymát, rárakjuk a garnélát és a felszeletelt hagymát. Ha rózsaszín lett a rák, hozzáadjuk a szójababot, a felszeletelt répát és a felszeletelt újhagyma fehér részét. Kicsit lepirítjuk.
A szósz hozzávalóit egy edényben összekeverjük, és ráöntjük a garnélára. Beleforgatjuk a rizst és a felaprított koriander szárát. Az egészet egy kicsit lepirítjuk. Friss korianderrel és az újhagyma zöld részével megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a garnélás-szójababos pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!