Hirdetés
Karácsonyi menü

Garnélás-szójababos pirított rizs

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
250 g előgőzölt barna rizs
500 ml víz
só, bors
2 ek olaj
1 db piros chili
2 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
15 db garnéla
1 fej hagyma
1 marék szójabab
1 db répa
2 szál újhagyma
1 csokor friss koriander

A szószhoz

100 ml szójaszósz
3 ek méz
1 db lime leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Garnélás-szójababos pirított rizs

Az ázsiai kajákban az a jó, hogy rövid idő alatt összedobhatók és nagyon-nagyon finomak. Ez a pirított rizs is ilyen, amíg megfő a rizs, elkészül az egész kaja! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
250 g előgőzölt barna rizs
500 ml víz
só, bors
2 ek olaj
1 db piros chili
2 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
15 db garnéla
1 fej hagyma
1 marék szójabab
1 db répa
2 szál újhagyma
1 csokor friss koriander

A szószhoz

100 ml szójaszósz
3 ek méz
1 db lime leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy lábasba rakjuk a rizst és a vizet, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. 

Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott chilit és a gyömbért. Ráreszeljük a fokhagymát, rárakjuk a garnélát és a felszeletelt hagymát. Ha rózsaszín lett a rák, hozzáadjuk a szójababot, a felszeletelt répát és a felszeletelt újhagyma fehér részét. Kicsit lepirítjuk. 

A szósz hozzávalóit egy edényben összekeverjük, és ráöntjük a garnélára. Beleforgatjuk a rizst és a felaprított koriander szárát. Az egészet egy kicsit lepirítjuk. Friss korianderrel és az újhagyma zöld részével megszórva tálaljuk.

Garnélás-szójababos pirított rizs tálalása

Ha tetszett a garnélás-szójababos pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások