Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- só, bors
- 4 szelet bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szem olajban eltett szárított paradicsom
- ½ csokor friss bazsalikom
- 300 ml tejszín
- 30 g parmezán
Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- só, bors
- 4 szelet bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szem olajban eltett szárított paradicsom
- ½ csokor friss bazsalikom
- 300 ml tejszín
- 30 g parmezán
A baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető tésztaétel. Első lépésként a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, közepes lángon kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. Ha sok lett a kisült zsír, egy keveset leszedünk belőle.
A lábosba dobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és bazsalikomot, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kicsi összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és a baconchipsszel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept, ha odáig vagytok a tésztákért:
Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval
Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal
Sütőtökös tészta: a pasta con la zucca