Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 tk sertészsír
- 200 g füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g tarhonya
- 10 g sűrített paradicsom
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 750 ml alaplé vagy víz
- só, bors
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
Kolbászos tarhonya
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 tk sertészsír
- 200 g füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g tarhonya
- 10 g sűrített paradicsom
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 750 ml alaplé vagy víz
- só, bors
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
A kolbászos tarhonyához először a zsírt és a kolbászt egy lábasba tesszük és közepes lángon, kb. 5 perc alatt elkezdjük megpirítani, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és kb. 4 perc alatt megdinszteljük. Beletesszük a lábasba a tarhonyát és közepesen erős lángon, kb. 2 perc alatt lepirítjuk azt is. Mehet bele a sűrített paradicsom és a paprikakrém, azt is kb. 30 másodpercig pirítjuk, majd felöntjük 500 ml vízzel vagy alaplével, és sózzuk, borsozzuk.
Amikor kezdi magába szívni a folyadék nagy részét, felöntjük a maradékkal is, és addig főzzük, amíg a tarhonya teljesen meg nem puhul. Ez az idő kb. 20 perc, de időnként kóstoljuk meg, és ha szaftosabbra szeretnénk, akkor egy pici vizet még adhatunk hozzá. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kolbászos tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!