A palacsintához a száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, összekeverjük, és a közepébe mélyedést formázunk. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a vaníliát, majd fokozatosan adagoljuk a vajat. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és egy sűrű, sima masszát kell kapjunk, ami enyhén terül. A tésztát 10 percig pihentetjük a hűtőben, hogy légies, könnyed palacsinták legyenek.
A hideg tejszínt és a nem túl hideg mascarponét a porcukor felével és a vaníliaőrleménnyel elkezdjük habbá verni, majd félidőnél hozzáadjuk a habfixálót és a maradék porcukrot. Tovább verjük, amíg egy nem túl kemény, kenhető állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet betesszük a hűtőbe.
Előmelegített, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Maximum 1 kis szószos merőkanálnyi adagot teszünk a tésztából, köröket formázunk belőle, majd addig sütjük, amíg a felületén kis lyukak képződnek. Ez kb. 1-1,5 perc, ezután megfordítjuk őket, és további 1-1,5 percig sütjük. A kész palacsintákat félretesszük, hogy kihűljenek.
Alaposan összekeverjük a kávét a vízzel, a rumaromával és a cukorral, hogy minden feloldódjon.
A tiramisu palacsinta összeállításához az első palacsinta mindkét oldalát ecsettel megkenjük a kávés keverékkel, de vigyázzunk, hogy ne ázzon el. Tányérra tesszük, a tetejére a mascarponekrémből kis halmokat nyomunk egy habzsák segítségével, megszórjuk kakaóporral, majd fogunk egy újabb kávéval megkent palacsintát, és a tetejére tesszük. Ezt a folyamatot megismételjük még egyszer, hogy háromréteges legyen a desszertünk. Végül mascarponekrémet nyomtunk a tetejére, és kevés kakaóporral meghintve tálaljuk.
Tiramisuamerikaipalacsinta

Mi történik akkor, amikor két klasszikus desszert találkozik? Hát egy duplán klasszikus csoda! Íme a tiramisu palacsinta: ez a különleges tiramisu egyedülállóan ötvözi az amerikai palacsinta légies puhaságát az olasz kávés desszert gazdag ízeivel. Egy igazi ízorgia, így minden falat egy felejthetetlen élményt nyújt az édesség szerelmeseinek.
Ha nem tudsz dönteni, hogy édes reggelit vagy desszertet készíts, itt a tökéletes köztes megoldás: tiramisu amerikai palacsinta. A klasszikus olasz édesség és a z amerikai brunchok királynője most egy tányéron találkozik – puha, levegős palacsinták rétegezve kávés mascarponekrémmel, egy kis kakaóval a tetején. Pont annyira látványos, mint amennyire kényeztető, és garantáltan elindítja a napot a legjobb irányba.
Hozzávalók
A töltelékhez
Az összeállításhoz
Elkészítés
A palacsintához a száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, összekeverjük, és a közepébe mélyedést formázunk. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a vaníliát, majd fokozatosan adagoljuk a vajat. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és egy sűrű, sima masszát kell kapjunk, ami enyhén terül. A tésztát 10 percig pihentetjük a hűtőben, hogy légies, könnyed palacsinták legyenek.
A hideg tejszínt és a nem túl hideg mascarponét a porcukor felével és a vaníliaőrleménnyel elkezdjük habbá verni, majd félidőnél hozzáadjuk a habfixálót és a maradék porcukrot. Tovább verjük, amíg egy nem túl kemény, kenhető állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet betesszük a hűtőbe.
Előmelegített, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Maximum 1 kis szószos merőkanálnyi adagot teszünk a tésztából, köröket formázunk belőle, majd addig sütjük, amíg a felületén kis lyukak képződnek. Ez kb. 1-1,5 perc, ezután megfordítjuk őket, és további 1-1,5 percig sütjük. A kész palacsintákat félretesszük, hogy kihűljenek.
Alaposan összekeverjük a kávét a vízzel, a rumaromával és a cukorral, hogy minden feloldódjon.
A tiramisu palacsinta összeállításához az első palacsinta mindkét oldalát ecsettel megkenjük a kávés keverékkel, de vigyázzunk, hogy ne ázzon el. Tányérra tesszük, a tetejére a mascarponekrémből kis halmokat nyomunk egy habzsák segítségével, megszórjuk kakaóporral, majd fogunk egy újabb kávéval megkent palacsintát, és a tetejére tesszük. Ezt a folyamatot megismételjük még egyszer, hogy háromréteges legyen a desszertünk. Végül mascarponekrémet nyomtunk a tetejére, és kevés kakaóporral meghintve tálaljuk.

Ez az a fogás, amitől még a legszürkébb reggel is ünnepivé válik. A lágy, illatos tészta, a selymes krém és a kávé kesernyés édessége együtt hozza a tökéletes egyensúlyt – nem túl édes, nem túl nehéz, csak egyszerűen hibátlan. Egy falat, és máris úgy érzed, mintha egy kávézó teraszán ülnél.
Akár hétvégi kényeztetésnek, akár vendégváró desszertnek szánod, ezzel a kombinációval nehéz mellényúlni. A tiramisu palacsinta pont az a fajta édesség, amitől mosolyogva rakod le a villát, és csak annyit mondasz: „Na, ez betalált.”
Ha bejött a Tiramisu amerikai palacsintam, akkor itt van még 3 fullos recept!
Ha tetszett a tiramisu amerikai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!