Ünnepi finomságok

TiramisuházibabapiskótávalésNUTELLA®-val

Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Hozzávalók
A babapiskótához
2 db
tojássárgája
120 g
cukor
1 mk
vaníliaőrlemény
3 db
tojásfehérje
150 g
liszt
1 ek
keményítő
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
2 db
tojás
60 g
cukor
500 g
mascarpone
1 db
narancs reszelt héja
Az összerakáshoz
3 adag
presszókávé
2 tk
rum
50 ml
víz
30 g
törökmogyoró
120 g
(15 g/adag)
20 g
holland kakaópor
125 g
áfonya

Elkészítés

A tiramisu és a NUTELLA® nagyon jó barátok, de a babapiskótáról se feledkezzünk meg! A babapiskótához a tojások sárgáját felverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a vaníliát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos részekkel csomómentesen összekeverjük.

A masszát habzsákba töltjük, és 6-8 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd a sütőben, kinyitott ajtóval hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a hideg mascarponéval és a narancs lereszelt héjával, végül habzsákba töltjük. A kávét összekeverjük a rummal és vízzel. (Ha gyerekek számára készítjük, koffeinmentes kávét használjunk, és hagyjuk el a rumot.) A mogyorót durvára vágjuk, és a NUTELLA®-t habzsákba töltjük, majd a kisült piskótákat pár másodpercre a kávés keverékbe áztatjuk.

A rétegezéshez alulra tesszük a beáztatott piskótát, aztán jöhet a krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, majd újabb réteg beáztatott piskóta, krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, végül a tiramisu tetejét néhány szem áfonyával díszítjük.

tiramisu-nutellaval
Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Elkészítési idő: kb. 60 perc 

Még több ünnepi finomság:

NUTELLA®-val töltött mini macaron

Hólabda NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Azt gondolnád, hogy a tiramisut nem lehet magasabb szintre emelni? Hát nagyon tévedsz, házi babapiskóta plusz NUTELLA®, és a tira-élmény teljesen új fokozatra kapcsol!

Hozzávalók

8 főre
A babapiskótához
2 db
tojássárgája
120 g
cukor
1 mk
vaníliaőrlemény
3 db
tojásfehérje
150 g
liszt
1 ek
keményítő
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
2 db
tojás
60 g
cukor
500 g
mascarpone
1 db
narancs reszelt héja
Az összerakáshoz
3 adag
presszókávé
2 tk
rum
50 ml
víz
30 g
törökmogyoró
120 g
(15 g/adag)
20 g
holland kakaópor
125 g
áfonya

A tiramisu és a NUTELLA® nagyon jó barátok, de a babapiskótáról se feledkezzünk meg! A babapiskótához a tojások sárgáját felverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a vaníliát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos részekkel csomómentesen összekeverjük.

A masszát habzsákba töltjük, és 6-8 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd a sütőben, kinyitott ajtóval hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a hideg mascarponéval és a narancs lereszelt héjával, végül habzsákba töltjük. A kávét összekeverjük a rummal és vízzel. (Ha gyerekek számára készítjük, koffeinmentes kávét használjunk, és hagyjuk el a rumot.) A mogyorót durvára vágjuk, és a NUTELLA®-t habzsákba töltjük, majd a kisült piskótákat pár másodpercre a kávés keverékbe áztatjuk.

A rétegezéshez alulra tesszük a beáztatott piskótát, aztán jöhet a krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, majd újabb réteg beáztatott piskóta, krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, végül a tiramisu tetejét néhány szem áfonyával díszítjük.

tiramisu-nutellaval
Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Elkészítési idő: kb. 60 perc 

Még több ünnepi finomság:

NUTELLA®-val töltött mini macaron

Hólabda NUTELLA®-val

Ha tetszett a Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept