Száraz serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott cukkinit, ráöntjük a lecsót, hozzáadjuk a fűszereket, a vizet, illetve a tarhonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a tarhonya. Ezután beleöntjük a felvert tojást, és 2-3 perc pirítás után kész is.
Ha még egy lecsófőzést is meg akartok úszni, használjatok üvegeset! Ezt is szinte bármivel variálhatjátok, és a legjobb, ha jóóó sok tejföllel, kenyérrel eszitek!
Hozzávalók
4 főre
só, bors
200 g
tarhonya
3 ek
olaj
1 db
cukkini
1 üveg
lecsó
1 tk
pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
300 ml
víz
4 db
tojás
Száraz serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott cukkinit, ráöntjük a lecsót, hozzáadjuk a fűszereket, a vizet, illetve a tarhonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a tarhonya. Ezután beleöntjük a felvert tojást, és 2-3 perc pirítás után kész is.
Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával
Ha tetszett a Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!