A tojással és tarjával töltött fasírttekercs elkészítéséhez először 5 db tojást lobogó vízben 9 perc alatt keményre főzünk, majd lehűtjük őket. A zsemléket vízbe áztatjuk.
A darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a maradék 2 db tojást, a kinyomkodott zsemlét, az apró kockákra vágott hagymát és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és fűszerpaprikával, majd alaposan összedolgozzuk.
A húsos keveréket egy folpackra kiterítjük, és kb. 0,5 cm vastagra „nyújtjuk”. Megpakoljuk a szeletelt tarjával, ráhelyezzük a karikákra vágott főtt tojást, és megszórjuk reszelt sajttal.
A folpack segítségével feltekerjük, és a végeit alaposan összenyomkodjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, leszedjük róla a fóliát, aláöntünk kb. 70 ml vizet, és a tepsit lefedjük alufóliával.
160 fokos sütőben 1 óráig sütjük, majd levesszük a fóliát, a hőfokot feltesszük 200 fokra, és további 10-15 perc alatt készre sütjük és kész is a tojással és tarjával töltött fasírttekercs.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 75 perc
A fasírt egy csodálatos étel, ami a végtelenségig variálható. A húsevők imádják, de zöldségből elkészítve a húsmenetsen étkezők is gyakorta hívják segítségül. Ha fullos fasírtokat kerestek, akkor mutatunk pár tuti receptet, amik nem okoznak majd csalódást.
Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal
Keleties töltött fasírt tabuléval