Húsételek

Zé-féleünnepitöltöttcsirkecomb

Zé-féle ünnepi töltött csirkecomb

Hozzávalók
200 g
vaj
1 mk
6 db
egész csirkecomb
6 db
hústű
friss saláta
A töltelékhez
3 db
zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
1 marék
gomba
300 g
csirkemáj
1 nagy csokor
friss petrezselyem
só, bors
3 - 4 csipet
őrölt füstölt pirospaprika
1 mk
szárított zsálya
1 mk
szárított kakukkfű
3 - 4 db
olajban eltett szárított paradicsom
2 ek
olívaolaj
8 - 10 szem
kapribogyó
2 db
tojás
A hercegnő burgonyához
1 kg
héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
4 db
tojássárgája
1 db
tojás egy kevés vízzel elkeverve

Elkészítés
A töltelékhez az előzőleg beáztatott zsemlékből kinyomkodjuk a tejet és belerakjuk egy nagy keverőtálba. Ebbe jöhet a nagyobb darabokra vágott máj, a finomra vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma, feldarabolt gomba és az apróra vágott kapribogyó és szárított paradicsom. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, a szárított zöldfűszerekkel, apróra vágott petrezselyemmel (a szára is!). Meglocsoljuk az olívaolajjal, beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük. A krumplit megfőzzük. A csirkecombokat előkészítjük: az ujjunkkal a bőrt fellazítjuk a hústól, úgy, hogy ne sértsük fel a bőrt. Ezekbe a zsebecskékbe töltjük a tölteléket. Egy hústűvel lezárjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk , alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Töltött csirkecomb
image does not exist
Közben a hercegnő burgonyához a főtt burgonyát egy krumplinyomóval egy nagy  keverőtálba nyomjuk, belerakjuk a vaj felét felkockázva, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és egy habverővel vagy robotgéppel alaposan habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadagoljuk a maradék vajat is.[caption id="" align="aligncenter" width="1920"]
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb[/caption]Hozzáadjuk a tojássárgájákat, elkeverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a krumplis masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis csillagokat nyomunk. Vízzel elkevert tojással megkenjük a tetejüket. Ha letelt a 40 perc a csirkének, kivesszük, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combok tetejét olívaolajjal, visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, a hercegnő burgonyával együtt, hogy ropogósra süljön. Ha a csirke és a burgonya is már aranybarna, akkor kész is.. Friss salátával tálaljuk.[caption id="" align="aligncenter" width="1280"]
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb[/caption]

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Évekig halogattam a dolgot, de most végre rászántam magam: megmutatom nektek a családi, titkos, ünnepi csirkecomb receptjét. Menő lesz!

Hozzávalók

6 főre
200 g
vaj
1 mk
6 db
egész csirkecomb
6 db
hústű
friss saláta
A töltelékhez
3 db
zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
1 marék
gomba
300 g
csirkemáj
1 nagy csokor
friss petrezselyem
só, bors
3 - 4 csipet
őrölt füstölt pirospaprika
1 mk
szárított zsálya
1 mk
szárított kakukkfű
3 - 4 db
olajban eltett szárított paradicsom
2 ek
olívaolaj
8 - 10 szem
kapribogyó
2 db
tojás
A hercegnő burgonyához
1 kg
héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
4 db
tojássárgája
1 db
tojás egy kevés vízzel elkeverve
A töltelékhez az előzőleg beáztatott zsemlékből kinyomkodjuk a tejet és belerakjuk egy nagy keverőtálba. Ebbe jöhet a nagyobb darabokra vágott máj, a finomra vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma, feldarabolt gomba és az apróra vágott kapribogyó és szárított paradicsom. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, a szárított zöldfűszerekkel, apróra vágott petrezselyemmel (a szára is!). Meglocsoljuk az olívaolajjal, beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük. A krumplit megfőzzük. A csirkecombokat előkészítjük: az ujjunkkal a bőrt fellazítjuk a hústól, úgy, hogy ne sértsük fel a bőrt. Ezekbe a zsebecskékbe töltjük a tölteléket. Egy hústűvel lezárjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk , alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Töltött csirkecomb
image does not exist
Közben a hercegnő burgonyához a főtt burgonyát egy krumplinyomóval egy nagy  keverőtálba nyomjuk, belerakjuk a vaj felét felkockázva, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és egy habverővel vagy robotgéppel alaposan habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadagoljuk a maradék vajat is.[caption id="" align="aligncenter" width="1920"]
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb[/caption]Hozzáadjuk a tojássárgájákat, elkeverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a krumplis masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis csillagokat nyomunk. Vízzel elkevert tojással megkenjük a tetejüket. Ha letelt a 40 perc a csirkének, kivesszük, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combok tetejét olívaolajjal, visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, a hercegnő burgonyával együtt, hogy ropogósra süljön. Ha a csirke és a burgonya is már aranybarna, akkor kész is.. Friss salátával tálaljuk.[caption id="" align="aligncenter" width="1280"]
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb[/caption]

Ha tetszett a Zé-féle ünnepi töltött csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept