Cukkini receptek

Töltöttcukkini

Töltött cukkini

Hozzávalók
150 g
rizs
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 tk
chilipehely
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 ek
fűszerpaprika
130 g
sűrített paradicsom
2 fej
vöröshagyma
(95 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4 db
cukkini
(200 g/db)
350 g
tejföl
200 g
reszelt trappista
A tálaláshoz
4 adag
kevert saláta

Elkészítés

A töltött cukkini első lépéseként a rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ezután egy tálban elkeverjük a darált hússal, a fűszerekkel, a sűrített paradicsommal, a finomra aprított vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. 

A cukkinikat hosszában félbevágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belsejüket, hogy egy mélyedést hozzunk létre egyik végüktől a másikig. Ebbe belekanalazzuk a tölteléket, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A tetejére kanalazzuk a tejfölt, megszórjuk a sajttal és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Fejenként egy adag kevert salival tálaljuk – mivel magában is nagyon laktató, ennél komolyabb köretet nem igényel. 

Tipp: ha öregebb cukkinivel dolgoztok, mielőtt belekanalaznátok a tölteléket, a kivájt cukkinikat süssétek elő 20 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben, és utána töltsétek meg őket. 

toltott-cukkini
Töltött cukkini (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 45 perc

www.streetkitchen.hu

Igazi klasszikus, amit nem lehet megunni. A cukkini rengeteg felhasználási módja közül szerintem ez a legismertebb, legalábbis az én gyerekkoromat végigkísérte. A tölteléket is úgy variálod, ahogy szeretnéd, ez most egy hagyományos, darált húsos verzió.

Hozzávalók

4 főre
150 g
rizs
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 tk
chilipehely
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 ek
fűszerpaprika
130 g
sűrített paradicsom
2 fej
vöröshagyma
(95 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4 db
cukkini
(200 g/db)
350 g
tejföl
200 g
reszelt trappista
A tálaláshoz
4 adag
kevert saláta

A töltött cukkini első lépéseként a rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ezután egy tálban elkeverjük a darált hússal, a fűszerekkel, a sűrített paradicsommal, a finomra aprított vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. 

A cukkinikat hosszában félbevágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belsejüket, hogy egy mélyedést hozzunk létre egyik végüktől a másikig. Ebbe belekanalazzuk a tölteléket, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A tetejére kanalazzuk a tejfölt, megszórjuk a sajttal és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Fejenként egy adag kevert salival tálaljuk – mivel magában is nagyon laktató, ennél komolyabb köretet nem igényel. 

Tipp: ha öregebb cukkinivel dolgoztok, mielőtt belekanalaznátok a tölteléket, a kivájt cukkinikat süssétek elő 20 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben, és utána töltsétek meg őket. 

toltott-cukkini
Töltött cukkini (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 45 perc

Ha tetszett a Töltött cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept