Megúszós kaják

Színes,töltöttpritaminpaprikákarrabbiataszószbancsücsülve

Színes, töltött pritamin paprikák – arrabbiata szószban csücsülve

Hozzávalók
A töltelékhez
1 bögre
rizs
1 bögre
víz
8 db
csiperkegomba
500 g
darált hús
2 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 - 1 mk
oregánó, kakukkfű, majoranna
só, bors
3 db
pritamin paprika vagy piros kaliforniai paprika
Az arrabiata szószhoz
3 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
passzírozott paradicsom (passata)
só, bors
szárított csípős paprika (ízlés szerint)
mozzarella

Elkészítés

A töltött paprika arrabiata szószban elkészítve igazi rendhagyó, de a klasszikusnál nem kevésbée isteni kaja. Elkészítéséhez először a rizst azonos mennyiségű vízzel feltesszük főni és forrástól számított kb. 10 perc alatt megpároljuk.  Egy száraz serpenyőben lepirítjuk az egész gombafejeket, amiket végül feldarabolunk. Egy nagy tálba mehet a hús, a tojás, a hagymák, a fűszerek és végül a kihűlt gomba és az előfőzött rizs. A pritamin paprikákat félbe vágjuk, kicsumázzuk és megtöltjük őket a töltelékkel.

A csípős arrabiata szószhoz megpirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított csípős paprikával fűszerezzük. Pár percig rotyogtatjuk, majd belepakoljuk a paprikákat és letakarva, kb. 50 perc alatt megpároljuk őket. Végül tépkedünk rá egy kis mozzarellát és betoljuk még a sütőbe, hogy a sajt jól megolvadjon és kicsit megpiruljon.

A töltött paprika arrabiata szószban rádöbbentett titeket, hogy imádjátok a paprikát? Ezeket a recepteket nektek találták ki:

Virslis paprikás krumpli

Fitt töltött paprika

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

www.streetkitchen.hu

Kicsit elkanyarodva a hagyományos, magyar töltött paprikáktól, most készítettünk egy olyan verziót, ami ugyan hasonlít az eredetihez, de kicsit feldobtuk a megszokott ízeit.

Hozzávalók

1
A töltelékhez
1 bögre
rizs
1 bögre
víz
8 db
csiperkegomba
500 g
darált hús
2 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 - 1 mk
oregánó, kakukkfű, majoranna
só, bors
3 db
pritamin paprika vagy piros kaliforniai paprika
Az arrabiata szószhoz
3 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
passzírozott paradicsom (passata)
só, bors
szárított csípős paprika (ízlés szerint)
mozzarella

A töltött paprika arrabiata szószban elkészítve igazi rendhagyó, de a klasszikusnál nem kevésbée isteni kaja. Elkészítéséhez először a rizst azonos mennyiségű vízzel feltesszük főni és forrástól számított kb. 10 perc alatt megpároljuk.  Egy száraz serpenyőben lepirítjuk az egész gombafejeket, amiket végül feldarabolunk. Egy nagy tálba mehet a hús, a tojás, a hagymák, a fűszerek és végül a kihűlt gomba és az előfőzött rizs. A pritamin paprikákat félbe vágjuk, kicsumázzuk és megtöltjük őket a töltelékkel.

A csípős arrabiata szószhoz megpirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított csípős paprikával fűszerezzük. Pár percig rotyogtatjuk, majd belepakoljuk a paprikákat és letakarva, kb. 50 perc alatt megpároljuk őket. Végül tépkedünk rá egy kis mozzarellát és betoljuk még a sütőbe, hogy a sajt jól megolvadjon és kicsit megpiruljon.

A töltött paprika arrabiata szószban rádöbbentett titeket, hogy imádjátok a paprikát? Ezeket a recepteket nektek találták ki:

Virslis paprikás krumpli

Fitt töltött paprika

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Ha tetszett a színes, töltött pritamin paprikák – arrabbiata szószban csücsülve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése