Hirdetés

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Hirdetés

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Hirdetés

A frissen sütött tonhalnál kevés finomabb dolog van, de ahhoz érdemes egy picit közelebb lenni a tengerhez. Egy konzerv tonhalnak, lássuk be, a frisshez nem sok köze van, de szuper salátát lehet belőle készíteni, rajta citrusos, fűszeres ropogós morzsával (amit akár tésztára, vagy egy krémlevesre is szórhatunk). Pillanatok alatt megvan és kész is egy gyors hétköznapi ebéd, amitől nem is kerülünk kétórás kajakómába munkaidő közben.

Hozzávalók (2 személyre)

  • 100g (csomagolt) zöldsaláta keverék (azt a fajtát nagyon szeretem, amiben nyers céklacsíkok vannak)
  • 12 szem koktélparadicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 kis (80 g) tonhalkonzerv (leszűrve)
  • 1 marék olajbogyó
  • a morzsához: 30 g pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa, 30 g hántolt mandula, 1 kezeletlen héjú citrom és 1 narancs lereszelt héja, 1 csokor petrezselyem
  • az öntethez: olívaolaj, citromlé, 1 tk méz, só, bors,
  • egy kis csokor friss kapor

A morzsához felforrósítunk egy serpenyőt és az apróra vágott mandulát és a pankormorzsát kevés olívaolajon, folyamatosan rázogatva, aranybarnára sütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáreszeljük a citrusok héját és beleszórjuk az apróra vágott friss  petrezselymet. Az öntethez (vinnaigrette) kifacsarjuk a citromot, majd háromszoros mennyiségű olívaolajjal simára keverjük. Belecsurgatjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük a felezett koktélparadicsommal, a feldarabolt kígyóuborkával és az olajbogyóval, majd meglocsoljuk a vinnaigrettel, mehet rá az apróra vágott kapor is. Eloszlatjuk a tetején a tonhaldarabokat, majd tálalás előtt megszórjuk a ropogós morzsával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások