Húsételek

Törökmuszaka

Török muszaka

Hozzávalók
A tálaláshoz
1 db
padlizsán (nagy)
1 fej
vöröshagyma (nagy)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
2 tk
őrölt római kömény
1 tk
cayenne bors
olívaolaj
1 csokor
friss petrezselyem
rusztikus kenyér

Elkészítés
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Egy nagy lábasban kevés olajon 4-5 percig pirítjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és rátesszük a sűrített paradicsomot.
2 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy a hagyma összeessen. Ekkor felöntjük a paradicsommal és a vízzel, felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk az elősütött padlizsánt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A muszaka egy alapvetően görög étel, ami padlizsánból és fűszeres húsos raguból készül. A törökök viszont teljesen leegyszerűsítették a dolgot és megcsinálták a saját verziójukat, ami százszor egyszerűbb, mint a görög. Mindenképpen érdemes kipróbálni! :P

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
1 db
padlizsán (nagy)
1 fej
vöröshagyma (nagy)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
2 tk
őrölt római kömény
1 tk
cayenne bors
olívaolaj
1 csokor
friss petrezselyem
rusztikus kenyér
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Egy nagy lábasban kevés olajon 4-5 percig pirítjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és rátesszük a sűrített paradicsomot.
2 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy a hagyma összeessen. Ekkor felöntjük a paradicsommal és a vízzel, felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk az elősütött padlizsánt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tálaljuk.

Ha tetszett a Török muszaka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept