Elsőként előmelegítjük a sütőt 190 fokosra, a formát pedig kivajazzuk.
A reszelt almát, a túrót és a citromhéjat hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott zsemléhez.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félrerakjuk. A sárgájához hozzáadunk a cukorból 30 g-ot, a sót, a vaníliaaromát és a tejet. Ezt ráöntjük a zsemlés részre és alaposan átkeverjük. Elegyengetjük a formában, majd 30 percig sütjük.
Ha lejárt a 30 perc, a tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A zsemlés alapot kivesszük a sütőből, elkenjük rajta a habot, majd további 10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihűlt, egyből fogyaszthatjuk is.
Túrós-almászsemlefelfújt

Ez egy olyan recept, aminek a hozzávalóit szinte minden konyhában megtalálhatjuk. Ha van pár szikkadt zsemléd, egy kis túró és néhány alma, máris úton vagy egy brutál finom desszert felé.
Ez a túrós-almás zsemlefelfújt jolly joker otthon. A reszelt alma szaftossá, a túró krémessé teszi, miközben a tejben áztatott zsemle tökéletes textúrát ad neki. A citromhéj és a vanília aromája friss, illatos ízt visz bele, amit a tetején megsült, aranybarna tojáshab koronáz meg. Ideális desszert hétvégére, amikor épp van pár maradék zsemléd, és nem akarsz órákat a sütő mellett tölteni.
Hozzávalók
Elkészítés
Elsőként előmelegítjük a sütőt 190 fokosra, a formát pedig kivajazzuk.
A reszelt almát, a túrót és a citromhéjat hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott zsemléhez.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félrerakjuk. A sárgájához hozzáadunk a cukorból 30 g-ot, a sót, a vaníliaaromát és a tejet. Ezt ráöntjük a zsemlés részre és alaposan átkeverjük. Elegyengetjük a formában, majd 30 percig sütjük.
Ha lejárt a 30 perc, a tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A zsemlés alapot kivesszük a sütőből, elkenjük rajta a habot, majd további 10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihűlt, egyből fogyaszthatjuk is.
Hasznos tudnivalók:
Maradékmentő tipp: A szikkadt zsemle helyett kiflit vagy kalácsot is használhatsz.
Gyümölcsvariáció: Az alma helyett mehet bele körte, barack vagy akár meggy is.
Tálalás: Vaníliasodóval, gyümölcsszósszal vagy simán porcukorral is isteni.
Tárolás: Hűtőben 2-3 napig eláll, melegítve is finom marad.
Extra tipp: Egy csipet fahéjjal vagy szerecsendióval még hangulatosabb desszertet kapsz.

Ez az édesség nemcsak egyszerű és finom, hanem egy igazi nosztalgiabomba is: kicsit a gyerekkor iskolai máglyarakását, kicsit a nagyi túrós sütijét idézi. Langyosan, porcukorral megszórva maga a megtestesült otthoni hangulat.
Ha szereted a házias, nosztalgikus desszerteket, mint ez a túrós-almás zsemlefelfújt, akkor ezek is tetszeni fognak:
Ha tetszett a túrós-almás zsemlefelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


