Maradékmentő receptek

Túrós-almászsemlefelfújt

Túrós-almás zsemlefelfújt
Túrós-almás zsemlefelfújt

Hozzávalók
vaj a forma kikenéséhez
200 g
reszelt alma
125 g
túró
1
citrom héja
4 db
vizes zsemle
100 g
tojás
(2 db S-es méretű tojásnak felel meg)
50 g
kristálycukor
2 g
5 g
vaníliaaroma
340 ml
tej

Elkészítés
  1. Elsőként előmelegítjük a sütőt 190 fokosra, a formát pedig kivajazzuk.

  2. A reszelt almát, a túrót és a citromhéjat hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott zsemléhez.

  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félrerakjuk. A sárgájához hozzáadunk a cukorból 30 g-ot, a sót, a vaníliaaromát és a tejet. Ezt ráöntjük a zsemlés részre és alaposan átkeverjük. Elegyengetjük a formában, majd 30 percig sütjük.

  4. Ha lejárt a 30 perc, a tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A zsemlés alapot kivesszük a sütőből, elkenjük rajta a habot, majd további 10 percre visszatesszük sülni.

  5. Ha kihűlt, egyből fogyaszthatjuk is.


www.streetkitchen.hu

Az Almás sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez egy olyan recept, aminek a hozzávalóit szinte minden konyhában megtalálhatjuk. Ha van pár szikkadt zsemléd, egy kis túró és néhány alma, máris úton vagy egy brutál finom desszert felé.

Ez a túrós-almás zsemlefelfújt jolly joker otthon. A reszelt alma szaftossá, a túró krémessé teszi, miközben a tejben áztatott zsemle tökéletes textúrát ad neki. A citromhéj és a vanília aromája friss, illatos ízt visz bele, amit a tetején megsült, aranybarna tojáshab koronáz meg. Ideális desszert hétvégére, amikor épp van pár maradék zsemléd, és nem akarsz órákat a sütő mellett tölteni.

Hozzávalók

1 db 27x18 cm-es formához
vaj a forma kikenéséhez
200 g
reszelt alma
125 g
túró
1
citrom héja
4 db
vizes zsemle
100 g
tojás
(2 db S-es méretű tojásnak felel meg)
50 g
kristálycukor
2 g
5 g
vaníliaaroma
340 ml
tej

Elkészítés

  1. Elsőként előmelegítjük a sütőt 190 fokosra, a formát pedig kivajazzuk.

  2. A reszelt almát, a túrót és a citromhéjat hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott zsemléhez.

  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félrerakjuk. A sárgájához hozzáadunk a cukorból 30 g-ot, a sót, a vaníliaaromát és a tejet. Ezt ráöntjük a zsemlés részre és alaposan átkeverjük. Elegyengetjük a formában, majd 30 percig sütjük.

  4. Ha lejárt a 30 perc, a tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A zsemlés alapot kivesszük a sütőből, elkenjük rajta a habot, majd további 10 percre visszatesszük sülni.

  5. Ha kihűlt, egyből fogyaszthatjuk is.


Hasznos tudnivalók:

  • Maradékmentő tipp: A szikkadt zsemle helyett kiflit vagy kalácsot is használhatsz.

  • Gyümölcsvariáció: Az alma helyett mehet bele körte, barack vagy akár meggy is.

  • Tálalás: Vaníliasodóval, gyümölcsszósszal vagy simán porcukorral is isteni.

  • Tárolás: Hűtőben 2-3 napig eláll, melegítve is finom marad.

  • Extra tipp: Egy csipet fahéjjal vagy szerecsendióval még hangulatosabb desszertet kapsz.

turos-almas-zsemlefelfujt-3
Túrós-almás zsemlefelfújt (Fotó: Street Kitchen)

Ez az édesség nemcsak egyszerű és finom, hanem egy igazi nosztalgiabomba is: kicsit a gyerekkor iskolai máglyarakását, kicsit a nagyi túrós sütijét idézi. Langyosan, porcukorral megszórva maga a megtestesült otthoni hangulat.

Ha szereted a házias, nosztalgikus desszerteket, mint ez a túrós-almás zsemlefelfújt, akkor ezek is tetszeni fognak:

Ha tetszett a túrós-almás zsemlefelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése