Felfújtak

Túrósbatyufelfújt

Túrós batyu felfújt
Túrós batyu felfújt

Hozzávalók
8 db
túrós batyu
4 db
tojás
4 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
200 g
tejföl
60 g
vaj + a tepsi kikenéséhez
1 db
citrom
200 ml
tej
1 db
alma
1 mk
őrölt fahéj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés
  1. A túrós batyukat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és egy nagy keverőtálba pakoljuk. 

  2. A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 

  3. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a vajat, illetve a reszelt citromhéjat. Kikeverjük a tejjel, majd fellazítjuk a felvert fehérjével.

  4. A felaprított batyukat a masszába keverjük, a tepsit pedig kikenjük vajjal.

  5. Az almát kicsumázzuk, felszeleteljük és összekeverjük 1 evőkanál citromlével és a fahéjjal.

  6. A tepsibe halmozzuk a túrós batyuk felét, majd a felszeletelt almát, végül ráhalmozzuk a maradék túrós batyus keveréket. 

  7. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a tepsit 30 percre, majd hagyjuk sütés után pihenni 15 percig, és porcukorral megszórva tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Mi történik, ha megmarad pár túrós batyu? NEM kidobod. Hanem fogod, és csinálsz belőle egy brutál jó felfújtat!

Ez a recept egyszerre retró, kreatív és full comfort: puha tésztadarabkák, krémes vaníliás alap, kis citromhéj, egy alma, és máris kész a sütiből lett újragondolt desszertbomba.

Hozzávalók

1 25x15 cm-es tepsihez
8 db
túrós batyu
4 db
tojás
4 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
200 g
tejföl
60 g
vaj + a tepsi kikenéséhez
1 db
citrom
200 ml
tej
1 db
alma
1 mk
őrölt fahéj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

  1. A túrós batyukat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és egy nagy keverőtálba pakoljuk. 

  2. A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 

  3. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a vajat, illetve a reszelt citromhéjat. Kikeverjük a tejjel, majd fellazítjuk a felvert fehérjével.

  4. A felaprított batyukat a masszába keverjük, a tepsit pedig kikenjük vajjal.

  5. Az almát kicsumázzuk, felszeleteljük és összekeverjük 1 evőkanál citromlével és a fahéjjal.

  6. A tepsibe halmozzuk a túrós batyuk felét, majd a felszeletelt almát, végül ráhalmozzuk a maradék túrós batyus keveréket. 

  7. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a tepsit 30 percre, majd hagyjuk sütés után pihenni 15 percig, és porcukorral megszórva tálaljuk. 

Ha tetszett a Túrós batyu felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept